|

Erdoğan: DEAŞ neyse Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığı da aynıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, "Irak'ta, Suriye'de DEAŞ neyse, PKK/PYD neyse Avrupa'da, Amerika'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığı da aynısıdır. Hepsinin hedefinde masum insanlar vardır, Müslümanlar vardır" dedi.

Yeni Şafak
18:47 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 20:28 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Viyana'yı aşsak Avrupa bizim olacakken, Viyana'dan döndük Trakya'daki topraklarımızı bile çok görüyorlar. Biz buraya 22 milyon kilometrekareden küçüldük küçüldük 780 kilometre kareye geldik. Nereden nereye? Bize Anadolu'yu da çok görülüyorlar. Bugün bize Viyana kuşatmasındaki hataları tekrarlatmak isteyenler var. Bu hesabın dışarıda olduğu gibi içeride destekçileri var.

Terör örgütleri dahil herkesle işbirliği halindeler. Teröristlerin yaptığı eylemleri işlerine geldiği ölçüde dünya kamuoyuna yansıtanlar, Batıdaki saldırıları görmezden geliyor. Irak'ta, Suriye'de DEAŞ neyse, PKK/PYD neyse Avrupa'da, Amerika'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığı da aynısıdır.
Hepsinin hedefinde masum insanlar vardır, Müslümanlar vardır.

Terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin artık kapanması gerekiyor. DEAŞ'ı kötü, PKK, PYD'yi cici gösterme çabalarının sonucu yarın öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerde terörün baş göstermesi, can almasıdır.

"DEAŞ'ı nasıl bitirdiysek ırkçı İslam düşmanı örgütleri de bitirelim"

Tüm dünyayı PKK, PYD konusunda da, ırkçı ve İslam düşmanı terör konusunda ikaz ediyoruz.
Gelin tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır geliştirelim. DEAŞ'ı nasıl bitirdiysek, PKK PYD'yi ve ırkçı İslam düşmanı örgütleri de bitirelim.
Ülkesine milletine sadakatle hizmet edenlerin yanında
31 Mart'ta Amasya'nın söyleyeceği bir çift sözü var mı? Milletini aşağılayanlara Amasya'nın vereceği mesaj var mı?
Doğruları söylediğimiz için bize saldıranlara Amasya'nın şöyle sağlamından bir Osmanlı tokadını vuracak azmi var mı?
Amasya 31 Mart'ta istiklaline ve istikbaline sahip çıkıyor musun? Ülkene ve şehrine sahip çıkıyor musun? Amasya 31 Mart'ta milli iradeye, demokrasiye, kalkınmaya sahip çıkıyor musun?
Hizmet siyasetine, gönül belediyeciliğine sahip çıkıyor musun?
Biz 17 yılda Amasya'ya 10,2 katrilyon tutarında yatırım yaptık.
Amasya Üniversitesi'ni şehrimize biz kazandırdık. 1 bin 439 kişi kapasiteli yüksek öğrenim kurumlarını gördünüz değil mi?
Birkaç yıla kadar Amasya'da 750 kişilik bir yüksek öğrenim yurdu daha açacağız.
Amasyalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellerimize 826 trilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. 300 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin aralarında olduğu 10 hastane ile birlikte 19 tesisi şehrimize kazandırdık.
Şimdi sizlere bir müjde veriyorum. Amasya'ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız.
İnşallah en kısa sürede gerekli altyapı çalışmaları tamamlayıp, bu hastanenin inşaatına başlayacağız.

"Amasya'da 5 adet tünel yaptık"

Amasya'da 5 adet tünel yaptık. Az önce içinden geçtim, Allahıma hamdolsun. Biz Ferhatız Ferhat. Şirin burada. Dağları deldik Şirin'e ulaştık. Yaparsa AK Parti yapar. Yapımı devam eden Merzifon Havaalanı yolunu bu yıl bitiriyoruz. Köprüleri ve köprülü kavşağı ile birlikte Merzifon-Çorum ayrımı yolunu da bir sonraki yıl bitiriyoruz. Ulaşımda 29 kilometreden devraldığımız bölünmüş yolu 252 kilometreye ulaştırdık. Amasya'ya 3 baraj inşa ettik, 5 baraj daha inşa ediyoruz.

#Amasya
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce