|

Erdoğan: Ey Esed vallahi hesap vereceksin!

Kızılcahamam 20. İstişare Toplantısı'nın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de devam edem katlim için "ey Beşar Esed vallahi bunun hesabını vereceksin" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 5/05/2013 Pazar
Güncelleme: 16:31 - 5/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
 Erdoğan: Ey Esed vallahi hesap vereceksin!
Erdoğan: Ey Esed vallahi hesap vereceksin!

Başbakan Erdoğan Kızılcahamam 20. İstişare Toplantısı'nın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Siyaset milletle gönül bağı kurma sanatıdır. Ya tarih yazacaksınız, ya tarih olup gideceksiniz. Tarih olmayı değil tarih yapmayı tercih ettik. 4 S esas almamız gerekiyor. Sabır, sebat, sadakat, sorumluluk...

Suriyede can veren her can bizim canımızdır, teşkilatlarım ne demek istediğimi bilir. Ey Beşar Esed vallahi bunun hesabını vereceksin.

" Allah'ın yardımı ne zaman diye soran Suriyeli kardeşlerime, şunu söylüyorum Hiç kuşkusuz Allah'ın yardımı yakındır." diyen Erdoğan, tüm İslam coğrafyasının ve Tüm dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu belirterek "Çözüm süreci milletle irtibatımızın en fazla olması gereken bir dönemdir. Bu süreci suyun mermere işlemesi gibi anlatmamız gereken bir süreçtir. Hangi partiden olursa olsun hangi partiye gönül verirse versin, çözüm süreci milli değerlerimize hassasiyetlerimize halel gelmeden devam eden bir süreçtir. Bu süreç kimsenin hakkını elinden almadan, bu süreç 76 milyonu kardeş olarak kucaklaştıracak bir süreçtir. Bizim arzumuz budur. İnşallah bu şekilde noktalanacaktır. bu süreç alverle değil, kalple yürekle devam eden bir süreçtir. Bu süreç vicdanı olan bir süreçtir. Bu sürece katkı veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Endişesi, korkusu olan herkese sesleniyorum diyen Erdoğan, "Vicdanınızın sesini dinleyin, Eğer kardeşlik vicdanın sesi ile bakarsak, bütünleşen inanan, şahlanan bir Türkiye fotoğrafı görürsünüz." dedi.

Daha sürecin başında iken Türkiye'nin dört bir tarafından güzel haberler geliyor. Yatırımla ilgili, yapılanlarla ilgili çok güzel haberler geliyor. Bu ilk bahar Allah'ın izni ile hep kalıcı olacak. Hep beraber bu ilk baharın güzelliğini yaşamaya devam edeceğiz."

11 yıl önce