|

Erdoğan: Havaalanında görüşebiliriz

Başbakan Erdoğan, Papa 16. Benediktus ile Riga'ya giderken havaalanında görüşme imkanlarının olması halinde görüşeceğini belirterek, "Ama Riga ziyaretini erteleme veya katılmama gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

Aa
00:00 - 25/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 12:53 - 25/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan: Havaalanında görüşebiliriz
Erdoğan: Havaalanında görüşebiliriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Papa 16. Benediktus ile Letonya'nın başkenti Riga'ya giderken havaalanında görüşme imkanlarının olması halinde görüşeceğini belirterek, "Ama Riga ziyaretini erteleme veya katılmama gibi bir şey söz konusu değil" dedi.


Erdoğan, Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün Başbakanı Maruf Al Bakhit ile ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından iki başbakan ortak açıklamalar yaptı ve soruları yanıtladı.


Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, Papa 16. Benediktus ile görüşüp görüşmeyeceğini sorması üzerine, "Salı günü Riga'ya giderken havaalanında Papa ile eğer görüşmemizin imkanı olursa, kendileriyle görüşeceğim. Ama Riga ziyaretini ertelemem veya oraya katılmama gibi bir şey söz konusu değil" dedi.


Erdoğan, Papa'nın Türkiye'ye gelişi ile kendisinin Türkiye'den ayrılışının aynı anlara gelmesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Orada Papa ile görüşme imkanım olacak" diye konuştu.


17 yıl önce