|

Erdoğan-Koçaryan zirvesi olacak mı?

Yeni Şafak
00:00 - 14/05/2005 суббота
Güncelleme: 14:08 - 12/06/2017 понедельник
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------
  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    Başbakan Erdoğan'ın, 16-17 Mayıs'ta Polonya'da yapılacak Avrupa Konseyi Toplantısı'nda Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan'la görüşme ihtimalinin zayıf olduğu öğrenildi.

    Erdoğan'ın, Koçaryan'a yazdığı mektupla başlayan diyalog sürecinin, Varşova'da "zirve" ile hızlanacağı beklentisi azalıyor. Buluşma için ne Türkiye'den, ne de Ermenistan'dan resmi veya gayri resmi bir adım atılmadığı öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı'nın Orta Asya ve Kafkasya Dairesi'nden yetkililerin de zirveye katılması beklenmiyor. Erdoğan ve Koçaryan'ın ikili görüşmesi için eğer son dakikada bir girişim yapılmazsa iki lider Moskova'da olduğu gibi sadece "el sıkışmakla" yetinecek.

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Robert Koçaryan'ın zirve sırasında buluşması kesinleşirken, Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan arasında üçlü bir zirve ihtimalinin de bulunmadığı belirtildi. Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'dan çekilmesine yönelik sinyallere karşın, Ankara, Erivan'ın görüşme için olumlu bir adım atmadığı görüşünde.Bu arada, Ermenistan Başbakanı Andranik Margaryan, Türkiye-Ermenistan sınırının yıl sonuna dek açılabileceğini söyledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 лет назад