|

Erdoğan: Sizi gidi geziciler sizi

.
00:00 - 30/08/2013 Cuma
Güncelleme: 15:21 - 30/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan: Sizi gidi geziciler sizi
Erdoğan: Sizi gidi geziciler sizi

Başbakan Erdoğan, Ankara'da Çiftlik Bulvar açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Ankara'ya geldiler. Önce 23 Nisan'da TBMM'yi açtılar. Hacı Bayram Camii'nde Ankaralılar Cuma Namazını kıldılar. Hz. Peygamberin Sakal-ı Şerif'ini taşıyarak Ulus'a geldiler, dualarla TBMM açıldı.

Başkomutan Mustafa Kemal taarruz emri verdi. Polatlıdabn başlayarak işgal güçlerini püskürttü. Ardından düşman İzmir'e kadar sürdürdülerr. Türkiye, istiklaline yeniden kazanmış oldu. Bugün çok büyük coşkuyla kutluyoruz. 26 Ağustos'ta, 1071'deki Malazgirt Zaferi'ni büyük bir coşkuyla karşıladık. Bugün burada muhteşem bir şölen gerçekleştiriyorsunuz. Dumlupınar'dan Zafertepe'ye çok büyük bir merasimi orada gerçekleştiriyoruz. Şehitlerinin izinden yürüyen bir gençlik var bugün. Çok şükür, zaferlerine, ecdadına, tarihine sahip çıkan, oradan ilham alıp geleceğe güvenle, azimle bakan gençlik var. Bu gençlik, taşla, sapanla, molotofla değil, elinde kalemle yürüyen bir gençlik. Biz böyle bir gençlik arıyoruz. Biz teneke çalan gençlik aramıyoruz. Okuyacak, düşünecek Türkiye'nin istikbaline taş koyacak, Türkiye'nin yeniden inşaasında ter dökecek gençlik arıyoruz. Bu geçlik 26 Ağustos'ta Malazgirt'i, 30 Ağustos'ta da Büyük Taarruzu kutluyorlar.


Ankara 92 yılda bir dünya merkezine dönüştü. Ankara cumhuriyetimizin ilk yıllarında kale ve etrafındaki yerleşimlerden oluşuyordu. Ne yazık ki ilk yıllardaki çabaların aksine planlı şekilde büyümedi. Şehir merkezi çirkin binalarla işgal edildi. Çok sayıda gecekondu inşa edildi. Ankara için düzgün planlar yapılmış olsaydı. Bugün Ankara dünyada örnek bir başkent olacaktı. Ama biz asla umutsuz değiliz. Böyle gelmiş böyle gider demiyoruz. Yerel yönetimlerdeki tecrübelerimizi başka yerel yönetimlerle mukayese etmiyoruz, çünkü biz çok daha ötedeyiz. Bir çok şehrin çehreleri değişti. Havaalanından şehre gelirken önceden yol nasıldı bugün nasıl? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz. Fazla lafa gerek yok. Altyapı yapmanın son derece zor olduğu bir şehirdi Ankara. Bu dönüşümü, Mamak'tan Keçiören'e bir çok ilçede çarpık yerleşimin olduğu yerlerde gerçekleştirdik. Bunu 81 ilimizin tamamında yaptık, yapacağız. Önümüz kesilmek isteniyor ama durmak yok yola devam.

11 yıl önce