|

Erdoğan yine liderliğini gösterdi

İİT’ye üye ülkelerin dışişleri bakanları, Türkiye’nin Yeni Zelanda katliamından sonraki politikasını övdü. Maldiv Dışişleri Bakanı Ahmed Halil, “Erdoğan yine liderlik özelliğini gösterdi. Çabuk toplanmamızı sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi. Somali Dışişleri Bakanı Ahmet İsa Awad da “Türkiye’nin barışçıl toplum modelini örnek almalıyız” yorumunu yaptı.

M. Şakir Saraç
04:00 - 23/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:39 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında 71 ülke temsilcisine Golan mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında 71 ülke temsilcisine Golan mesajı verdi.

Yeni Zelanda'daki haçlı saldırısını ele almak üzere İstanbul’a gelen İİT'ye üye ülkelerin dışişleri bakanları Türkiye’nin gösterdiği tutumu övdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yönettiği toplatının basına kapalı bölümünde konuşan Maldivler Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Halil, “Erdoğan yine liderlik özelliğini gösterdi. Kendisine ve Türkiye'ye bu kadar çabuk toplanmamızı sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi. Saldırıyı kınayan Halil, Yeni Zelanda heyetine zirveye katıldıkları için teşekkür etti.

Sudan Dışişleri Bakanı El-Derdiri Muhammed Ahmed de “Yurtdışındaki Müslümanları korumak için bir perspektif geliştirmeliyiz. 15 Mart uluslararası İslamofoobi ile savaş günü ilan edilsin” diyerek saldırı gününü anlamlandırma çağrısında bulundu. Saldırının kökenlerine işaret eden Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siala ise İslamofobi'ye karşı birlikte çalışmanın önemine işaret etti.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Gine Dışişleri Bakanı Mamadi Toure, “Bu vahşi saldırılar karşında birlikte yer almalı ve tüm dünyaya dayanışma, kararlılık mesajı vermeliyiz. Artan terör saldırıları ırkçı İslam karşıtı ideolojinin bir ürünüdür. Terör saldırılarının akli bozukluk gibi nedenlere bağlanarak basitleştirilmesine müsaade etmemeliyiz” dedi. Katliamın yasını tuttuğunu söyleyen Somali Dışişleri Bakanı Ahmet İsa Awad ise “Dünyanın her yerinde terör, nefret ve İslamofobi ile savaş sürmelidir. Türkiye'nin barışçıl toplum modelini örnek almalıyız” dedi.

#​İİT
#Maldiv
#Ahmed Halil
#Ahmet İsa Awad
#Somali
5 yıl önce