|

Erdoğan'dan 'çay' jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Kahramanmaraş'ta cuma namazını Abdülhamid Han Camisinde kıldı. Erdoğan, bir vatandaşın evinin balkonuna astığı, "Çayımız hazır ede, gel sen de çaya da evet de" yazılı pankart üzerine Erdoğan, bu daveti kırmayarak Sarıgül'ün evine çay içmeye gitti.

Yeni Şafak
15:49 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 16:51 - 17/02/2017 Cuma
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta bir vatandaşın evinde çay içti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta bir vatandaşın evinde çay içti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Kahramanmaraş'taki Aldülhamid Han Camisi'nde kıldı.



Cuma namazını kılmak için geldiği Abdülhamid Han Camisi'nde sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, namaz çıkışı kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, "Hele hele imam hatip nesli olarak sizleri karşımda görmek, bir imam hatipli olarak beni de çok çok mutlu ediyor." dedi.



İmam hatiplilere yıllarca zulmedildiğini ifade eden Erdoğan, "Sizleri üniversitelerin kapısından geri çevirdiler ama şimdi inşallah böyle bir engel yok. Hepinizi en güzel üniversitelerde görmek istiyorum. Orada başarı destanları yazmanızı istiyorum. Tamam, durmak yok yola devam." diye konuştu.



Cami bahçesinde bekleyenlerin arasında, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacakların bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Demokratik hakkınızı da en güzel şekilde kullanacaksınız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bir olun, beraber olun, iri olun, diri olun, kardeş olun hep birlikte Türkiye olun." dedi.



"Çaya da evet de"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrıldıktan sonra annesiyle yanına gelen 5 yaşındaki Ahmet İribiş isimli çocuğu sevdi. Kendisini bekleyenlerin sorunlarını da dinleyen Erdoğan, vatandaşlarla fotoğraf da çektirdi.



Elif Sarıgül isimli vatandaşın evinin balkonuna astığı, "Çayımız hazır ede, gel sen de çaya da evet de" yazılı pankart üzerine Erdoğan, bu daveti kırmayarak Sarıgül'ün evine çay içmeye gitti.



Erdoğan ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Kahramanmaraş'a geldi.



#Erdoğan
#Kahramanmaraş
#Abdülhamid Han Camis
7 yıl önce