|

Erdoğan'dan cinsel istismar yasası açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuk istismarında caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyide için kanunlarda ve uygulamalardaki boşlukların giderilmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması konusunda gerekli adımların atılacağını söyledi.

Yeni Şafak
13:44 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 13:49 - 20/02/2018 Salı
Reuters
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu'ndaki konuşmasında, dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında çocuk yaştakilere yönelik istismar konusunun ele alındığını ve çalışma başlatıldığını belirtti.

Çocuk istismarının önlenmesi için görev yapacak ve altı bakanın katılımdan oluşacak bir komisyon kurulacağını belirten Erdoğan komisyonun çözüm önerilerinin ise ilk Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini belirtti ve gerekli idari tedbirlerin ve yasal düzenlemelerin derhal hayata geçirileceğini söyledi.

"Çocuk istismarında caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyide neyse bunun adımları atılacak" diyen Erdoğan bu konunun bekletilmeye tahammülü olmadığını "hızlı ve etkin" çözümler peşinde olunması gerektiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuk istismarı gibi suçları işleyenlerin infaz sistemindeki tüm indirimlerin dışında tutulması şarttır... Bir çocuğun beden ve zihninde açılan bu yaralar bir insanı öldürmekle eşdeğerdir. Çocuk istismarında verilen cezaların da bu hissiyatımıza uygun olması gerekir."

#cinsel istismar
#kimyasal hadım
6 yıl önce