|

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Cici çocuk değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta PKK olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların devam edeceğini söyledi. "Öyle eline bir saz vermek suretiyle bir insanı modern bir noktaya oturtamazsınız" ifadeleri ile Demirtaş'ı eleştiren Erdoğan "Köşelerde, şuralarda buralarda cici çocuk demekle kişi cici olmuyor" dedi.

Yeni Şafak
13:44 - 12/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:08 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinden önce konuk olduğu CNNTürk'te saz çalıp türkü söylemişti.
Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinden önce konuk olduğu CNNTürk'te saz çalıp türkü söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Öz ve Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçtıklarını hatırlatan Erdoğan 'Bunlar bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler' dedi. Terör örgütü PKK ve Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik sert eleştiriler yönelten Erdoğan "Şunu burada çok açık net söylemek zorundayım. Bu operasyonlar devam edecektir" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



"Eline bir saz vermekle modern bir noktaya oturtamazsınız

"Öyle eline bir saz vermek suretiyle bir insanı modern bir noktaya oturtamazsınız. Köşelerde, şuralarda buralarda cici çocuk demekle kişi cici olmuyor. Biz insanın ameline bakarız, fiiline bakarız, yaptıklarına bakarız. Peygamberimiz ne diyor? Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanlar da emindir, salimdir, güvendedir. Biz bunu arıyoruz. Bunlarda böyle bir şey var mı? Bunlar yol kesen, bunlar haraç toplayan… Alıyor insanı dağa kaçırıyor. Sonra haber gönderiyor, şu kadar para göndereceksin. Göndermediğin takdirde yakarız yıkarız. Yaptıkları bu. Arkadan gel kurşunla. Uykuda kurşunla. Tek amaçları var Türkiye'nin istikrarının bozulması, güven ortamının zedelenmesi. "Operasyonlar devam edecek"Bunu açık net söylemek zorundayım. Bu operasyonlar devam edecektir. Tabi canımız yanıyor. Şehit ailelerimizin canları da yanıyor. Artık bu iş bitsin diyen kardeşlerimiz oluyor. Şunu bilmemiz lazım, bu iş şüphesiz ki ilk insan Kabil ve Habil… Biliyorsunuz kabil kardeşini öldürmüştür, bir süreç başlamıştır. Ama şahadet makamı kıyamete dektir, devam edecektir. Mesele nedir? Bunu minimize etmektir. İnşallah asgariye inmesi veya tamamıyla bitmesidir. Ama bakın dünyanın hemen hemen her yerinde bu tür eylemler, bu tür olaylar devam ediyor mu? Ediyor. Hele hele bu bölge özellikle seçilmiş. Video: 'Eline saz vermekle cici çocuk olmuyor'

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#PKK
#operasyon
#hdp
#terör
#TSK
9 yıl önce