|

Erdoğan'dan 'Suriyelilere ekmek yok' diyen CHP'li başkana tepki

31 Mart seçimlerinde Bolu'da belediye başkanı seçilen CHP'li Tanju Özcan'ın yaptığı ilk açıklamada 'Suriyelilere yemek yok' açıklamasına bugün devletin en üst makamından tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Özcan'ın sözlerine "Ana muhalefetin başındaki “ben Suriyelileri ülkelerine göndereceğim” demişse, Bolu’daki seçilmiş belediye başkanı “Ben bunlara bir tas çorba vermem” demişse de biz onları da onların eline bırakmadan hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz" ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

13:59 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:32 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Tanju Özcan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Tanju Özcan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonunun düzenlediği uluslararası "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" konferansında konuştu.

'SURİYELİLERE YEMEK YOK' AÇIKLAMASINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler ile ilgili bilgiler aktardı. Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tanju Özcan'ın ilk iş olarak 'Suriyelilere yemek ekmek yok' açıklamasına da tepki gösterdi. Erdoğan, Suriyeli muhtaç mülteciler için "hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamasındaki o bölüm:

BİZ ONLARI ONLARIN ELİNE BIRAKMADAN AYNEN YEDİRMEYE İÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Biz 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken, kimsenin doğru düzgün desteği olmazken bizim harcadığımız raam 35 milyar dolardır. AB'nin desteği 6 milyar avro destekten verdikleri rakam 1 milyar avrodur. Ülkemizdeki 4 milyon mülteciyi de acaba bir yerden destek gelir mi diye beklemeyeceğiz. Elimizde bir tas çorbamız varsa, o bir tas çorbayı mülteci kardeşlerimizle paylaşarak yolumuza devam edeceğiz.

Ana muhalefetin başındaki “ben Suriyelileri ülkelerine göndereceğim” demişse, Bolu’daki seçilmiş belediye başkanı “Ben bunlara bir tas çorba vermem” demişse de biz onları da onların eline bırakmadan hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz.

  • SURİYELİLERE YEMEK YOK!
  • 31 Mart öncesi “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” diyen CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk ırkçı ‘hizmeti’ni yaptı. Özcan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyelilere verilen yemeği kesti. Özcan, Suriyelilere Bolu’da işyeri açma ruhsatı da vermeyecek.

  • SURİYELİLER KENTTE KORKUDAN DIŞARI DAHİ ÇIKMAMAYA BAŞLADI
  • CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, “Şehirden göndereceğim” dediği Suriyelilere yemek yardımını kesmesi şehri karıştırdı. Irkçı söylemler nedeniyle hedef alınan göçmenler, korkudan dışarı çıkamıyor.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Suriye
#CHP
#Tanju Özcan
5 yıl önce