|

Erdoğan'dan twitter'e kakara makara

Başbakan Erdoğan, muhabir masasına oturdu, twitter'e 'kakara makara' dedi

Cihan
00:00 - 10/01/2012 Salı
Güncelleme: 22:43 - 10/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan'dan twitter'e kakara makara
Erdoğan'dan twitter'e kakara makara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başbakanlık muhabirlerini Başbakanlık Basın Merkezi'nde ziyaret ederek, muhabirlerin haber yazdığı masaya oturdu. Gazetecilere ikram ettiği sahlep eşiğinde sohbet eden Erdoğan, hafta sonları İstanbul'da doktorlarıyla birlikte olduğunu belirtti. Erdoğan twiteer hakkında 'Kakara makara' ifadesini kullandı. Erdoğan, gün içindeki yoğun programının ardından Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Başbakanlık Muhabirlerini Başbakanlık Basın Merkezi'nde ziyaret etti. Erdoğan, basın mensuplarının yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı. Yarın MİT'de 'devletin zirvesine' verilecek brifingle ilgili konuda basın mensuplarının Hakan Fidan'ın genel yayın yönetmenleri ile yaptığı brifingin olumlu yansımaları olduğunu hatırlatılması üzerine Erdoğan, Fidan ile ilgili "Haklıymışım. Tercihim yerindeymiş" değerlendirmesinde bulundu. Bir gazetecinin “İstanbul'da daha mutlu görünüyorsunuz” demesi üzerine Erdoğan, "Yani mutluluktan öte doktorlarım da falan orada olduğu için hiç olmazsa hafta sonları onlarla beraber olmak durumundayım. Ama İstanbul tabi Türkiye'nin özeti. Bir de tabi oraya olan sevdam daha farklı" diye konuştu.


"3.KÖPRÜ ORTADA KALMAZ"

Erdoğan 3. köprü ihalesine kimsenin teklif vermemesi konusunda da bir değerlendirmede bulundu. 3. köprünün kesinlikle müşterisi olacağının altını çizen Erdoğan, ihaleye girenlerin biraz daha bu proje üzerinde çalışıp ona göre fiyat belirleme talepleri bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan, “Üçüncü köprü yolda kalmaz. En kötü ihtimalle üçüncü köprüyü biz milli bütçeyle yaparız; yani o gücümüz var." dedi.


GAZETECİLERİN YIPRANMA HAKKI KONUSUNDA BİLGİ NOTU İSTEDİ

Basın mensupları Erdoğan'a gazetecilerin yıpranma haklarının geri verilmesi konusundaki beklentileri ifade edilince Başbakan, dernekler veya sendikalardan bilgi notu istedi. Bilgi notuna göre Çalışma Bakanı'na talimat vereceğini kaydeden Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden kendi adına birçok hesabın olduğunu belirtilince, "Kakara makara yaparlar. Benim adıma başkaları giriyor zaten" karşılığını verdi. Erdoğan yarım saatten fazla süren sohbetin ardından Başbakanlık muhabirleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

12 yıl önce