|

Erdoğan'dan 'ukalalar' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı ukalalar dolaşıyor etrafta, hadisler üzerinde, yok şöyleydi yok böyleydi gibi laflarla dolaşıyor. Bu hadisi şerifler Kur'an'ın hükümlerine aynen uyuyorsa bizim için sahihtir ve biz ona uyarız. Kim ne derse desin" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:48 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 17:58 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İyilik Ödülleri Programı'na katıldı.

Konuşmasında son dönemlerde artan bazı söylemlerin Diyanet camiasının ilgi alanında olduğuna değinerek, 'İslam, içkiyi su gibi tüketen toplumdan, insanlığın kutup yıldızı sahabeler çıkarmıştır. Birilerinin son zamanlarda söyledikleri birçok şeyler var. Detaya girmeyeceğim. Onların hepsi Diyanet camiasının ilgi alanındadır, gereğini yapacaklardır' dedi.

'Tek kapı orası'

Bizim derdimiz 'Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim için başka kapı yok. Tek kapı orası diğerleri boş. Bazı ukalalar bu hadisler üzerinde yok şöyleydi böyleydi gibi laflar konuşuyorlar. Bu Hadis-i Şerif'ler Kur'an-ı Kerim'in hükümlerine uyuyorsa bu hadisler sahihtir."

'Diyanet alanı boş bırakmayacak'

Tüm Diyanet camiasının Türkiye'nin dört bir yanındaki mensuplarıyla alanı hiçbir zaman boş bırakmaması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Biz vazifemizi yaptık ne oldu diyemezler. Bunun çözüme uğraması için bu vazifenin yapılması lazım ki gelip birileri oraları işgal etmesin. İnternetin sosyal medyanın hayatımızın her anına girdiği bir dönemde menfi haber yorum ve ifadeler çok daha hızlı yayılıyor. İlgili ilgisiz birçok kişi bunları maksatı aşacak şekilde Müslümanları karalamak için kullanabiliyor" uyarısında bulundu.

'Modern Hasan Sabbahlara dikkat'

Erdoğan ayrıca, gençlerin üç beş şarlatanın elinden mankurtlaşmasına asla müsaadet etmemeleri gerekitğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Modern Hasan Sabbah'ların sapık anlayışları ile Neo Haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz. Din eğitimine çok büyük önem vermeliyiz. Muteber kurumlar, vakıflar ve şahıslar tarafından yürütülmesini sağlamak zorundayız. Bizler gerçekten zengin bir kaynağa sahibiz.

Hocalarımızın, vaizlerimizin, Kur'an kursu öğreticilerimizin evvela kendilerini çok iyi yetiştirmeleri sonra bu birikimlerini her cinsiyetten, her yaştan insana aktarmaları gerekiyor. Allah yar ve yardımcımız olsun."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#Beştepe
6 yıl önce