|

Erdoğan'dan Yeni Zelanda'daki teröristin bildirisine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki mitingde vatandaşlara hitap etti. Yeni Zelanda'daki iki camiye düzenlenen terör saldırısına değinen Cumhurbaşkanı, "Bu katil bildiri yayınlamış, tüm Müslümanlarla birlikte ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alıyor. Ayasofya'yı kiliseye çevireceklermiş. Kesinlikle izin vermeyiz" dedi. Saldırıda üç Türk vatandaşın yaralandığı bilgisini de paylaşan Erdoğan, "İçlerinden biriyle telefonda görüştüm. Durumları iyi" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
15:40 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 16:34 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki mitingde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son bir yılda Gaziantep'e dördüncü gelişim. Benim kadar gelen yoktur.

AK Parti iktidarları döneminde bu güzel kente 35 katrilyon yatırım yaptık. Eski stadyumun olduğu yeri millet bahçesi yapmakla kalmayacak içine de millet kıraathanesi inşa edeceğiz.

Gaziantep'e sağlık alanında 80 tesis kazandırdık. Şimdi daha da yükseltiyoruz çitayı. İnşallah Ankara'daki şehir hastanesinin benzerini Gaziantep'e de yapacağız.

Askeri alanı Antep'in hizmetine sunacağız

Şimdi geliyorum müjdemize. Gaziantep'in içinde 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde bir askeri alan var. Buradaki askeri birliği, şehir içinde tutmanın bir anlamı kalmadığını gördük.

Buradaki binaların her biri hayatlarıyla birer Antep evi şeklinde yapılacak. Şehrimizin adeta çehresini değiştirecek dev bir hizmeti sizlere kazandırmış olacağız.

Yeni Zelanda'daki saldırıda 3 Türk vatandaş yaralandı

Şimdi bu vesileyle, bugün maalesef Yeni Zelanda'da yaşanan hadisede İslam karşıtı katiller ellerine silahlarını alıp Cuma namazı için toplanan Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Ve 49 kardeşimiz orada şehit oldu.


Her yerin bomba olsa ne yazar. İbadette olan masum Müslümanları buldun, elinde silahla gittin taradın. Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin.

  • Neymiş, Boğaz'ın batısına geçmeyecekmişiz. Yoksa ne olurmuş, İstanbul'a gelir bizi sürer, Ayasofya'yı minarelerden kurtarırlarmış. Be hey gafil, önce şunu bil. Ben niye girdim içeri? Bir şiir okumuştum; Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker... Sen hangi milletle konuşuyorsun neyi konuşuyorsun? Senin her yerin bomba olsa ne yazar? Terbiyesiz, adi, alçak sen kolayı seçtin. Birileri de hala bizim ezan ve bayrak hassasiyetimiz çarpıtmaya çalışıyor.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Gaziantep
5 yıl önce