|

Erdoğan’ın uçağını aradım bulamadım

15 Temmuz darbe girişiminde Külliye’yi vuran pilot Müslim Macit, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını da radardan aradığını ancak bulamadığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:48 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen F-16 pilotu Müslim Macit, ikinci kez verdiği ifadesinde, önemli itiraflarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı bombalayan pilot Müslim Macit, Kurmay Albay Ahmet Özçetin'in 'Cumhurbaşkanı Dalaman'dan veya Antalya'dan kalkmış olabilir. Araştıralım' dediğini aktardı.



YÜZLERCE UÇAK VARDI


Bunun üzerine radar izlerini araştırmaya başladığını söyleyen Macit şöyle konuştu: “Antalya'dan kalkan yüzlerce uçak vardı ancak Cumhurbaşkanı'nın uçağı olduğuna dair bir kayıt yoktu. Benden AK Parti'nin koordinatlarını çıkarmam da istendi” Müslim Macit, Ahmet Tosun'un talebi üzerine gece boyunca AK Parti Genel Merkezi, TBMM önündeki bahçe, Genelkurmay, Kızılay Meydanının koordinatlarını kendisinin çıkardığını itiraf etti. Macit darbe girişiminden sonra 14 gün süreyle dışarıda kaldığını ve televizyon izlediğinde kendi attığı bombalarla insanların öldüğünü öğrenince yaptığından pişman olduğunu iddia etti.



#15 Temmuz
#Müslim Macit
8 yıl önce