|

Eren Erdem'e bilgiler FETÖ'den gelmiş

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığı’nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle çoğu dairenin eski çalışanı 36 kişi hakkında hazırlanan iddianame dikkati çekici bir detay yer aldı. İddianamedei Eren Erdem’e örgütten bilgi servisi yapıldığı bilgisine yer verildi. Bir şüpheli verdiği ifadede, FETÖ’nün Psikolojik Harp Sorumlusu 'PR Ali' adlı kişinin Erdem'e bilgi sızdırdığı ve AK Parti aleyhine dosyalar hazırlayıp kendisine aracı vasıtasıyla gönderdiğini ifade etti.

Yeni Şafak
16:19 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 16:25 - 7/08/2018 Salı
Diğer
Eren Erdem, örgüte yardım suçlamasıyla tutuklanmış ve hakkında 22 yıl hapis istenmişti.
Eren Erdem, örgüte yardım suçlamasıyla tutuklanmış ve hakkında 22 yıl hapis istenmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle çoğu dairenin eski çalışanı 36 kişi hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı bir detay dikkati çekti.

Dosyalar 'PR Ali'den

İddianamede, Fetullahçı örgütün CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem'e bilgi sızdırdığı bilgisi yer aldı. İddianamede şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan Zeki Taşkın, örgüt içerisinde Psikolojik Harp Sorumlusu PR Ali olarak tanınan kişinin Eren Erdem'e AK Parti aleyhine olabilecek, partiyi siyasi yönden zarara uğratabilecek ve gündem olabilecek konularla ilgili dosya hazırlayıp aracılar vasıtasıyla gönderdiğini ileri sürdü.

AK Parti aleyhine dosya

Sabah'ın haberine göre, Zeki Taşkın ifadesinde, Ergenekon süreci ile 2010-2011 yıllarında örgütten bağını koparttığını, sohbet sorumlusunun açık kimliğini bilmediği Faruk isimli kişi olduğunu söyledi.

Ali'nin PR abisi olduğunu, örgüt içerisinde olup da AK Parti aleyhine olabilecek, partiyi siyasi yönden zarara uğratabilecek, gündem oluşturabilecek konular hakkında dosyalar hazırlayıp, muhalefet partisi milletvekillerine aracılar vasıtasıyla ulaştıran kişiler olduğunu belirtti.

"Hazırladığı dosyaları Eren Erdem'e ulaştırdı"

Şüpheli Zeki Taşkın, Ali isimli şahsın böyle bir dosya hazırlayıp aracılar vasıtasıyla CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e ulaştırdığını kendisinden duyduğunu, ancak dosyanın içeriğini bilmediğini, kendisinden de böyle bir dosya hazırlamasını istediğini ve kendisinin kabul etmediğini söyledi.


Bir daha Ali'nin aramadığını, evinde Ali ile 2016 yılının ramazan ayından sonra görüştüğünü, adresini Faruk'tan aldığını söylediğini, Ali'nin de Eagle programında kendisinde ekli olduğunu ifade etti.

Örgüte yardımdan 22 yıl

  • Bilindiği gibi, CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün proje gazetesi KARŞI'da genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemde FETÖ'ye yardım, gizli tanığı ifşa ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçları kapsamında toplam 22 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.
  • Ayrıca Erdem katıldığı programda, "FETÖ'den belge almakla yargılanıyorum ama MİT tutanaklarını bana Bülent Tezcan verdi" demişti.
  • Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca jet hızıyla soruşturma başlatılmıştı.
#FETÖ
#Eren Erdem
#PR Ali
6 yıl önce