|

Eren Keskin gözaltına alındı

İHD, Avukat Eren Keskin'in Almanya'da yapılacak bir toplantıya katılmak üzere gittiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındığını bildirdi.

Anka
00:00 - 1/10/2006 Pazar
Güncelleme: 17:54 - 1/10/2006 Pazar
Yeni Şafak
Eren Keskin gözaltına alındı
Eren Keskin gözaltına alındı

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) Eski Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Avukat Eren Keskin'in, Almanya'da yapılacak bir toplantıya katılmak üzere gittiği Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındığı bildirildi.

İHD İstanbul Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2004 yılında İstanbul'da “Demokratik Halk Partisi'ne (DEHAP) yönelik baskıları protesto etmek amacıyla” yapılan basın açıklamasına katıldığı ve bu nedenle açılan davanın duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle hakkında verilen gıyabi tutuklama kararı üzerine gözaltına alınan Keskin, yaklaşık 5 saat gözaltında tutuldu. Daha sonra hakkında açılan dava ile ilgili ifadesi alınmak üzere Fatih Adliyesi'ne çıkarılan Keskin'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

İHD açıklamasında, Keskin'e yönelik “baskıcı tutumun” kınandığın belirtilerek, “Bu tür yöntemlerle insan hakları savunucularının engellenmesi ve yıldırılmaya çalışılmasını beyhude çabalar olarak değerlendiriyoruz. İnsan Hakları savunucuları tüm baskılara ve tutuklamalara rağmen inandıkları yolda taviz vermeden yürümeye devam edecektir” denildi.

18 yıl önce