|

Eren’in katilinin cenazesinde

Diyarbakır’ın Sur Belediye Başkanı HDP’li Filiz Buluttekin ile 2 meclis üyesi, terör örgütü propagandası yapmak ve teröristlerden talimat almak suçlamasıyla gözaltına alındı. Buluttekin’in Trabzon Maçka’da 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesine katıldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi
03:00 - 21/12/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:49 - 21/12/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Mehmetçik tarafından öldürülen teröristin cenazesinde Filiz Buluttekin'de yer almış.
Mehmetçik tarafından öldürülen teröristin cenazesinde Filiz Buluttekin'de yer almış.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen farklı terör soruşturmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, HDP’li Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin ve iki belediye meclis üyesi gözaltına alındı. PKK’lı teröristlerin cenazelerine ve terör örgütü propagandasına dönüşen eylemlere katılmak, teröristlerden talimat almak ve KHK kapsamında kapatılan derneğe üye olmakla suçlanan Buluttekin’in, Trabzon Maçka’da 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden kırmızı listedeki PKK’lı terörist “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesine katıldığı tespit edildi.




HESAP ZAMANI

  • Hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçlarından başlatılan soruşturmalar devam eden Buluttekin’e daha önce 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce HDP İl Başkanlığı binasındaki bir konuşması sebebiyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 10 ay hapis cezası verilmişti. Soruşturmada gizli tanık “Firar”, HDP’li Buluttekin’in KCK’nın kadın yapılanmasının uzantısı olan TJA’da faaliyet yürüttüğünü ileri sürdü. Emniyete götürülen HDP’lilerin sorgusu sürüyor.


#HDP
#Filiz Buluttekin
#Terörist
#Cenaze
#Paket
4 yıl önce