|

Ergenekon'da bir gözaltı daha

İşçi Partisi'ne bağlı Ulusal Kanal'ın yöneticisi ve program yapımcısı Teoman Alili Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Serkan Nergis
00:00 - 14/08/2009 Cuma
Güncelleme: 00:52 - 14/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Ergenekon'da bir gözaltı daha
Ergenekon'da bir gözaltı daha

Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in başkanlığını yaptığı İşçi Parti'sine bağlı Ulusal TV'nin yöneticisi ve program yapımcısı Teoman Alili, gözaltına alındı. Polis, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının talimatı ile gözaltına aldığı Alili'nin Bayrampaşa'daki evinde de arama yaptı.

KANALDAN PROTESTO

Evinde gözaltına alınan Alili, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in yanı sıra Ulusal Kanal Yayın Yönetmeni Ferit İlsever de Ergenekon sanıkları arasında. İlsever tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Bu arada Ulusal Kanal yönetimi Teoman Alili'nin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto etti. Kanal Taksim'deki binasında açıklama yapan Kanalın Genel Yayın yönetmeni Turan Özlü, Alili'nin gözaltına alınmasını kanala yapılan saldırıların son halkası olduğunu iddia etti. Özlü “Ulusal Kanal, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında yürürlüğe koyduğu şu sözümona Kürt açılımı nedeniyle saldırıya uğramaktadır. Ulusal Kanal Türkiye'nin ABD planlarına direnen merkez olduğu için, o planları deşifre edip milletimize açıkladığı için saldırıya uğramaktadır. Teoman Alili gözaltına alınmadan önceki son programında çok önemli bir gerçeği açığa çıkarmıştı” şeklinde konuştu.



15 yıl önce