|

Erivan'da Türk bayrağının yakılmasına çok üzüldüm

00:00 - 28/04/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:28 - 28/04/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Erivan'da Türk bayrağının yakılmasına çok üzüldüm
Erivan'da Türk bayrağının yakılmasına çok üzüldüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oturma izni verilen, moya moya hastası Ermenistan vatandaşı Arthur Manukyan'ın annesi Hasmik Manukyan oğlunun tedavisine devam edebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Şimdiye kadar oturma izinleri olmadığı için tedirgin yaşadıklarını ifade eden Manukyan ancak oturma izninin dün çıkmasının ardından, artık rahat rahat evden çıkıp gezebileceklerini söyledi. Manukyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar tedirgindik. Biz dün Sayın Hüseyin Çapkın'la konuştuk. Gerekiyorsa biz vatandaş olmak istiyoruz. O işlemlere de dün başladılar." Hasmik Manukyan, 'Sayın Başbakanımızın bu tavrı insanlık. İlk önce insanlık, çünkü kendisi de bir baba. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan. Bu iyilik benim için büyük bir sevinç. Yıllarca beklenen bir sevinç. Hiçbir zaman unutmayacağız. Çok sevindik ben de Arthur da' diye konuştu.“Biz bir örnek olalım. Ben ve oğlum. Kardeş gibi yaşayalım. Ermeni, Türk ayrım yapmayalım. Tamam bir şey oldu da... Olmaması daha iyiydi, ama olmuş artık önümüze bakalım.' ifadelerini kullanan Manukyan, Erivan'da Türk bayraklarının yakılmasına da çok üzüldüğünü söyledi.

BAŞBAKAN'I DAVET ETTİ

Manukyan 'Üzülüyorum, üzülmez miyim. Kardeş gibi yaşayalım isterim. Bir tarafta burada Sayın Başbakanımız yardım ediyor bize, hasta bir çocuğa, öbür tarafta bayrak yakmayı yakıştıramıyorum' ifadesini kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evlerine gelmesini isteyen Arthur da, 'Sayın Başbakanım bize bir kahve içmeye bekliyoruz. Başbakan'a yaptıkları için minnettarım. Bir de Beşiktaş maçına gitmek istiyorum' şeklinde konuştu.


14 yıl önce