|

Ermeniler, Türkiye ileAB'ye girme hayalinde

Kısa bir süre önce Azerbaycan ile birlikte Avrupa Konseyi'ne kabul edilen Ermenistan, Türkiye'nin AB üyeliğinin kendisine de yarar sağlayacağı görüşünde.

Yeni Şafak
00:00 - 23/10/2002 Çarşamba
Güncelleme: 11:26 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

Ermeniler, Türkiye ile AB'ye girme hayalinde
----------------------- spot -------------------------

Ermenistan şimdi de AB üyesi olmanın hayalini kuruyor. Ermenistan'ın önde gelen politikacılarından Ashot Galoyan, Türkiye'nin AB üyeliğinin Ermenistan ile birlikte gerçekleşeceğini iddia etti.

Ermenistan'ı ziyaret eden Diplomasi Muhabirleri Derneği'ni kabul eden Ermenistan Dışilişkiler Komisyonu üyesi Ashot Galoyan, Ermenistan'ın, Türkiye'de güçlü bir hükümet istediğini söyledi. Avrupa Konseyi'nde de Ermenistan'ı temsil eden Galoyan, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesini ve güçlü bir hükümetin işbaşına gelmesini istediklerini ifade etti. Güçlü bir hükümetin, Türk halkının Ermenistan ile ilgili düşüncelerini de değiştirebileceğini belirten Galoyan, "Türkiye'nin AB üyelik sürecinde başarılı olmasını diliyorum. Umarım Türkiye siyaseti de lider istikrarına kavuşur. Türkiye'nin başarısı Ermenistan'ın başarısını getirir" dedi. Ermenistan'ın çıkarlarının da Türkiye'nin başarısından geçtiğini ifade eden Galoyan, "Türkiye Ermenistan için kapıyı açacak" dedi.

Ermenistan seçimi bekliyor

Bu arada Türkiye aleyhine, Avrupa Parlamentosu'nda ve birçok AB üyesi ülkenin parlamentolarında ardarda geçen sözde soykırım yasaları için diasporanın lobi faaliyetlerinin de askıya alındığı öğrenildi. Türkiye'de yeni hükümetin Ermenistan politikasının belli olmasının ardından peş peşe çıkartılan yasaların devam edip etmeyeceğine ise Cumhurbaşkanı Koçaryan karar verecek. Turgut Özal'ın döneminde iki ülke arasında atılan olumlu adımlarda "siyasi istikrar"ın önemli olduğu vurgulanırken, güçlü bir hükümetin halk üzerinde de etkili olacağı kaydedildi.

GALOYAN: SOYKIRIMI MÜZAKERE EDERİZ
Galoyan, bir yandan, Türkiye'nin demokratikleşmesinin, "soykırım" kelimesinin kabul edilmesi için de olumlu bir aşama olacağını ifade ederken, diğer yandan da, "Amacınıza ulaşmak için başka yöntemler yaratabilirsiniz. Eğer soykırım kelimesi buna engel ise, durumunuza göre başka bir şey üzerinde uzlaşabilirsiniz" dedi.
DUYGU GÜVENÇ/ ERİVAN/ANKARA


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce