|

Ermenistan işgale derhal son versin

Aliyev, Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Türk cumhuriyetlerinin temsilcileri demir dövdüler.

Bakü
00:00 - 18/11/2007 Pazar
Güncelleme: 01:50 - 18/11/2007 Pazar
Yeni Şafak
Ermenistan işgale derhal son versin
Ermenistan işgale derhal son versin

Başbakan Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan 11. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, “Karabağ hepimizin kanayan yarasıdır” dedi. Erdoğan, “Ermenistan, evrensel değerlere, temel insan haklarına, komşuluk ilişkilerine hiçbir hukuk kaidesine uymayan bu kabul edilemez tutuma ve haksız işgale derhal son vermelidir” diye konuştu.

ORTAK TARİH DERSİ TEKLİFİ

Erdoğan, Kıbrıs konusunda da 2004 yılındaki Annan Planı referandumuna “hayır” diyen Güney Kıbrıs'ın ödüllendirildiğini, Kuzey Kıbrıs'ın cezalandırıldığını belirterek, “İşte bunların samimiyeti budur, dürüstlüğü budur. Biz dayanışma içinde olmazsak halimiz ne olur? Lime lime ederler” dedi. Erdoğan, Türk dili konuşan ülkeler devlet başkanları zirvesinin daimi sekreteryasının kurulmasını da teklif etti.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İ DE ANDI

“Türkiye ile can Azerbaycan arasında ebedi bağların mimarlarından olan merhum Haydar Aliyev'i de hürmetle andığını” belirten Erdoğan, Türk kurultaylarının yapılmasına öncülük eden Alparslan Türkeş'i de andı.

16 yıl önce