|

Eroin hesabını infazla kesti

PKK'da 'Dr. Bahoz' ile Karayılan arasındaki çekişme İran'da kanlı hesaplaşmaya dönüştü. Uyuşturucu ticaretini ele geçirmek isteyen 'Dr. Bahoz'un adamları Karayılan'ın 7 adamını infaz etti. Grubun elebaşı ise pusuya düşürülerek öldürüldü

Aa
00:00 - 31/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 31/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Eroin hesabını infazla kesti
Eroin hesabını infazla kesti

Sınır ötesi operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK'da iç hesaplaşma yeni infazlarla sürüyor. Örgütte liderlik mücadelesine giren Murat Karayılan ve 'Dr. Bahoz' kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'in adamları arasında çıkan çatışmada 8 terörist öldü.

MAĞARADA İNFAZ

İran güvenlik güçlerinden kaçan ve Murat Karayılan'a bağlı olduğu bildirilen 6 terörist Salmas adı verilen bölgede bulunan Cander köyü yakınlarındaki bir mağarada gizlenirken Hüseyin'e bağlı bir grubun baskınına uğradı. 'Muto' kod adlı teröristin liderliğindeki Fehman Hüseyin'in adamları 7 kişiyi öldürdü. Mağarada öldürülen "Salih", "Baran", "Devrim", "Hüseyin", "Rubar", "Zilan" ve "Tekoşer" kod adlı örgüt mensuplarının cesetleri bölgede arazi taraması yapan İran güvenlik güçleri tarafından bulundu.

KARAYILAN'DAN JET PUSU

Olayın ardından Murat Karayılan tarafından görevlendirilen "Yılmaz" kod adlı terörist ise 7 kişiyi infaz eden grubun sözde lideri "Muto" kod adlı teröristi Kızılkent yakınlarında pusuya düşürerek öldürdü. Murat Karayılan'a yakınlığı ile bilinen 'Sarı İbrahim' kod adlı Ramazan Toptaş, 'Kurtay Faraşin' kod adlı Abdülkerim Ertaş, örgütün İsviçre'deki kasası Mehmet Taş, örgütün İran'daki elebaşılarından 'Roj Zagros' kod adlı Şahbettin Kereman ya örgüt içi infaz ya da riskli bölgelerde eyleme gönderilerek Suriyeli Fehman Hüseyin tarafından etkisiz hale getirilmişti.

UYUŞTURUCU RANTI

Son dönemde İran'daki eylemlerini yoğunlaştıran terör örgütü PKK'da liderlik kavgasının yanı sıra bölgedeki uyuşturucu ve kaçakçılıktan elde edilen paranın paylaşımı konusunda da Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin'in adamları arasında 'rant mücadelesi yaşandığı' kaydedildi. Öte yandan, 3 gün önce, İran Devrim Muhafızları ile silahlı çatışmaya giren terör örgütü mensuplarından 5'i kadın 9 kişi etkisiz hale getirilmişti.

16 yıl önce