|

Ersen 10 yıllık suskunluğunu bozdu

'Anadolu rock' müziğinin öncülerinden Ersen on yıllık suskunluğun ardından yeniden müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Üstelik büyük bir sürprizle. 'Ersen Mevlana Gibi' adlı bir ilahi kaseti hazırlayan sanatçı, müzik dünyasında 'ikinci bahar'ını yaşayacağını söylüyor...

Yeni Şafak
01:00 - 29/10/2002 Salı
Güncelleme: 11:31 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

----------------------- spot -------------------------

Yetmişli yılların "büyük star"ı Anadolu rock müziğinin öncülerinden Ersen ve Dadaşlar'ın Ersen'i on yıllık bir suskunluğun ardından yeniden müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Üstelik büyük bir sürprizle.. Bugüne kadar yapılan ilahi kasetlerin tahtını sarsacak kalitede bir albüm hazırlayan Ersen, "Ersen Mevlana Gibi" adlı albümüyle büyük yankı uyandıracağa benziyor. Seçtiği müzik aletleri, bu aletleri albümde kullanışı ve sesindeki yorumla bildiğimiz ilahi kasetlerinden çok farklı ve özgün bir çalışma ortaya çıkaran Ersen, yaptığı yeni tarza "Çağdaş İlahi Müziği" adını vermiş. Albüm sadece ilahi müzik dinleyicilerini değil, müziğe ilgisi olan herkesi kalbinden yakalayacak cinsten. Önümüzdeki günlerde Aslantürk Production tarafından piyasaya çıkarılacak olan albümle müzik dünyasında "ikinci baharı"nı yaşayacağını söyleyen Ersen'le son albümü üzerine konuştuk.

Müzik dünyasında uzun süre görünmediniz. Ardından müzikseverlerin karşısına çok farklı bir albümle çıktınız. Böyle bir albümle yeniden müziğe dönmenizin sebebi nedir?

Müziğe ara verdikten sonra herşeyi yeniden düşündüm. Beş vakit namaza başladım. İki defa 'umre'ye gittim ve buranın manevi havasından çok etkilendim. Ardından hacca gittim. Yaşadığım o günleri ömrüm boyunca unutamam. (Bunları söylerken gözyaşlarını tutamıyor) Kur'ân'ı tecvidi ile okumak için büyük hocalardan ders almaya başladım. Bunları yaparken yeniden müziğe dönmeyi hiç düşünmüyordum. Ancak arkadaş çevrelerinde ilahi tarzı parçaları yeniden yorumlayarak söylüyordum. Bu dönemde yapımcım Burhan Özkan ile tanıştık. Bana ilahi parçaları getirdi ve bu parçaların birarada olacağı bir albüm hazırlamamız için çok ısrar etti. Sonunda kabul ettim.

Bu albümün dinleyici kitlesi kim olacak?

Bu albüm sadece bir kesim tarafından değil, herkes tarafından dinlenecek ve inşaallah kalplerde Allah sevgisini uyandıracak. Çünkü albümdeki parçalar benim yaşadığım Allah aşkıyla dolu. En son yediden yetmişe herkesin ağzında olan "Aman tertip can tertip" parçası gibi bu ilahi parçaların da herkesin dilinde olacağına inanıyorum.

Albümde yer alan parçalara bakılırsa müziği kullanarak dinleyiciye mesaj vermek istiyorsunuz. Eski hayranlarınız tarafından da beğenilecek mi?

Büyük beğeni toplayacak. Üstelik bu beğeni ilahi tarzı kasetleri alan kesimden çok, diğer eski dinleyici kitlemden gelecek. Caddelerde gezen gençlerin arabalarından çok yakında "Mevlana Gibi" parçası bangır bangır çalacak. Bugüne kadar ilahi müziği dinlememiş insanlar, bu albüm sayesinde ilahi müziğini sevecek.

Yaptığınız kaseti "Çağdaş İlahi Müziği" olarak yorumluyorsunuz. Piyasadaki ilahi kasetlerinden farkı nedir?

Bir kere müziği ikinci plana alıp sözü öne çıkardık. Çünkü sözlerde Allah ve Peygamber aşkını anlatıyoruz. Piyasadaki ilahi kasetlerini eleştirmek istemiyorum ama arabesk tarzında bir ilahi müzik bana çok ters geliyor. Bir kere müzik sözlere aykırı. İlahi bu kadar basit bir şey olamaz.

  • AYŞE OLGUN İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce