|

Erzincan’da bunaltıcı sıcaklık: Termometreler 40 dereceyi gösterdi

Erzincan’da son günlerde etkisi iyice hissedilen sıcaklık devam ederken, termometreler 40 dereceyi gösterdi. Pandemi nedeniyle maske takmak zorunda kalan vatandaşlar ise sıcak hava nedeniyle bunalmaya başladı.

08:04 - 22/06/2021 Salı
Güncelleme: 08:15 - 22/06/2021 Salı
IHA
Erzincan'da hava sıcaklığı 40 dereceyi gösterdi.
Erzincan'da hava sıcaklığı 40 dereceyi gösterdi.

Yaz mevsiminin etkisini gösterdiği Erzincan’da birkaç gündür mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam eden sıcak hava dalgası dikkat çekiyor. Erzincan başta olmak üzere Doğu Anadolu’nun birçok ilinde ilkbahar yağışlarının beklentinin altında kalması ve sıcaklığın etkili olması özellikle pandemi nedeniyle maske takmak zorunda kalındığı için vatandaşları bunaltıyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ise mevsim normallerinin 3- 5 derece üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının devam edeceğinin bildirdi.

Öte yandan, termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği kentte sağlıkçılar özellikle kronik rahatsızlığı olanların 11.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkmamasını önerdi.


Vatandaşlardan Ayhan Tokgöz, “Bu sene çok büyük bir kuraklık var. Tarım ve hayvancılıkta sıkıntılar var. Tabi bu arada pandemi de var. Hepsi üst üste geldi. İnşallah bu seneyi kazasız belasız atlatırız. Devletimize ve milletimize Allah kolaylık versin. İnşallah yağmurlar yağar. Gelecek sene daha güzel iklim olur. Şu anda araç termometresi 40 dereceyi gösteriyor. Bu sıcaklıklarla beraber baharın yağmurların yağmaması sıkıntı oluşturdu” dedi.

Sıcaktan bunaldıklarını belirten vatandaşlardan Adem Fırat ise, “Havalar çok sıcak bulanıyoruz. Maskede zorlanıyoruz fakat mecbur takıyoruz. Bu sene de kurak gidiyor” diye konuştu.


“Erzincan’da tatilciler serinlemek için şelalelere akın etti”

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Erzincan’da tatilciler serinlemek için Girlevik Şelalesi’ne akın etti. Aşırı sıcakların yaşandığı Erzincan’da Munzur Dağı eteklerinden gelen buz gibi suların 40 metreden döküldüğü Girlevik Şelalesi, doğal güzelliği ve serin havasıyla, sıcaktan bunalan çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oldu.

Muhteşem doğanın özçekim yaparak tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, görsel güzellikler arasında yürüyüş ve piknik yaparak zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdi.

Erzincan’da bazı çocuklar ise bunaltıcı sıcakta tehlikeye aldırış etmeden süs havuzuna girerek serinledi.


#Ersincan
#Sıcaklık
#Termometre
3 yıl önce