|

Erzurum’da kayak tesislerine sabotaj: Yakıp kaçtılar

Erzurum'da bulunan ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan Atlama Kuleleri'nin bulunduğu alana dün akşam saatlerinde gelen siyah giyimli iki kişi alanı ateşe vererek kaçtı.

Yeni Şafak
07:27 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 08:59 - 9/10/2018 Salı
IHA
Erzurum'da Atlama Kuleleri'nin alanı ateşe verildi
Erzurum'da Atlama Kuleleri'nin alanı ateşe verildi

Erzurum’da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan ve 15 Temmuz 2014’te heyelanla göçen, ardından yeniden inşa edilen Atlama Kuleleri’nin bulunduğu Kiremitlik Tepe’de çıkan yangında yaklaşık 50 dönümlük otluk alan kül oldu.

50 dönümlük alan zarar gördü

Yangın, akşam saatlerinde meydana geldi. Atlama Kuleleri’nin bulunduğu Kiremitlik Tepe’de çıkan ve rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen örtü yangını geniş bir alana yayıldı. Kısa sürede bölgeye giden Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda itfaiye aracı yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 50 dönüm otluk alan zarar gördü.

İki kişi geldi ateşe verip kaçtılar

Görgü tanığı çocuklar, yangını 15-18 yaş arası iki kişinin çıkarıp kaçtıklarını söyledi. Çocuklar,
“İki kişi geldi, yaklaştılar. İkisi de siyah giyimliydi. Yüzleri görülmüyordu. Verdiler ateşi, biraz yanmaya başladı. Bir tane araba durdu. Bir kişi arabadan indi, onları aşağı doğru kovaladı. Yakalayamadı. Sonra biz gördük yangını, itfaiyeye haber verdik”
dediler.
#Erzurum Büyükşehir Belediyesi
#Erzurum
#yangın
#atlama kuleleri
5 yıl önce