|

Esenyurt'a dev yatırım

Faaliyete geçtiğinde 2 bin 800 kişiye iş imkanı sağlayacak olan Sunny televizyon fabrikasının temeli, Sanayi Bakanı Ali Coşkun ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da katıldığı bir törenle atıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 17/09/2004 Cuma
Güncelleme: 19:00 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Elektronik ev aletleri üretimi yapan Atmaca Elektroniğe ait Sunny televizyon fabrikasının temeli törenle atıldı. Esenyurt Haramidere'de kurulacak ve 2 bin 800 işçinin istihdam edileceği yeni tesisin ilk harcını, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, çevre belediye başkanları ve firma yetkilileri birlikte attılar.

Güney Kore Firması Kaon Media Co. Ltd. ortaklığı ile yapılacak olan Sunny tv fabrikası 2005'te faaliyete geçecek. Fabrikada renkli tv, audio, digital uydu alıcıları ve yüksek teknoloji ürünlerinin üretimi yapılacak. Üretimin yüzde 80'nini Avrupa ve Orta Doğu pazarına ihraç edecek olan Atmaca Elektronik'te, halen bin 500 kişi çalışıyor.

'Esenyurt'ta bürokrasiyi sıfıra indirdik'

Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt'ta sanayicinin önünü açmak için elinden gelen her türlü desteği verdiğini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaklaşık 150-200 sanayicimizle yüz yüze görüştüm. Sıkıntılarını dinledim. Çözüm noktalarında birlikte hareket ettik. Esenyurt beldesinde bürokrasiyi sıfıra indiriyoruz"dedi.

Bakan Coşkun: Kalkınmada güven şart

Sanayi Bakanı Ali Çoşkun da bir ülkenin kalkınması için istihdamın oluşturulması gerektiğini, bunun içinde güvenin şart olduğunu ifade etti. Bakan Çoşkun, "3 Kasım Genel Seçimlerinden sonra bu güven oluşturulmuştur. Siyasi istikrarın sağlanması ile birlikte yerli ve yabancı girişimci yatırım yapmaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yatırım ve ihracat oranı yüzde 80'lere çıkarak tavan yapmıştır"diye konuştu.

Sunny televizyon fabrikasının 11 yıldır Bayrampaşa da üretim yaptığını anlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ise, başkanlardan sanayicinin önünü açmalarını istedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce