|

Esenyurt’a muhteşem cami

Esenyurt’ta hayırsever işadamı Hayrettin Mermer tarafından babası İbrahim Mermer’in adına yaptırılan, aynı zamanda bin 500 kişinin namaz kılabileceği cami, Mevlid Kadili’nde açıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:17 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
İbrahim Mermer Camisi
İbrahim Mermer Camisi

Esenyurt’ta yapımı tamamlanan İbrahim Mermer Camisi Mevlid Gecesi’nde ibadette açıldı. Esenyurt Mevlana Mahallesi’nde hayırsever işadamı Hayrettin Mermer tarafından babası İbrahim Mermer’in adına yaptırılan caminin açılışına Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt İlçe Müftüsü Abdülcelil Çakar, eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, hayırsever Hayrettin Mermer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt’ta tamamlanan dört caminin yanında 7 okulun da eğitim hayatına başladığını belirterek, “Yarıyıl tatiline de 8 okulu yetiştireceğiz. İnsanların okul ihtiyacını çözeceğiz. Camilerimiz, okullarımız, sosyal tesislerimiz her şey halkımızın hizmetinde. Bizlerde Hayrettin Mermer gibi yatırımcılarımızı bekliyoruz” dedi. Hayırsever işadamı Hayrettin Mermer ise, “Esenyurt’a yakışan bir camiyi yapma fırsatı veren Allah’a hamd olsun. Babam İbrahim Mermer’in hayrı için yaptırdık, caminin tüm masraflarını da biz üslendik” diye konuştu.

Mevlit Kandili’nde ibadete açıldı

2016 yılında yapımına başlanan İbrahim Mermer Camisi 3 katlı ve 4 minaresiyle muhteşem mimarisiyle aynı anda bin 500 kişinin namaz kılabileceği bir alana sahip. Caminin alt kısmında da bun 400 metrekarelik Kuran Kursu, sürekli eğitim merkezi ve geniş bir avlu bulunuyor. İbrahim Mermer Camisi Mevlid Gecesi’nde ibadette açıldı.



#Hayrettin Mermer
#İbrahim Mermer
#​Esenyurt
#Mevlid Kadili
5 yıl önce
default-profile-img