|

Eşi boşanma davası açmıştı: Çocuğunun dişlerini terlikle kıran anneye 7 bin 500 lira ceza

Eskişehir'de 9 yaşındaki çocuğuna terlik fırlatarak dişlerini kırdığı iddiasıyla yargılanan anneye adli para cezası verildi. Babanın şikayeti sonucunda mahkemeye taşınan davada terlik 'silah' sayıldı ve anne 7 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Çocuğun babası şikayetçi olduğu eşinden mahkeme sürecinde boşanma aşamasına geldi ve çift ayrı evlerde yaşamaya başladı.

14:41 - 1/10/2019 Salı
Güncelleme: 16:24 - 1/10/2019 Salı
AA
 Babanın şikayeti sonucunda mahkemeye taşınan davada terlik 'silah' sayıldı ve anne 7 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.
Babanın şikayeti sonucunda mahkemeye taşınan davada terlik 'silah' sayıldı ve anne 7 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanık F.T. ve eşi E.M.T. ile avukatlar katıldı.

Tutuksuz yargılanan anne F.T, karar öncesi son savunmasında suçlamaları reddederek beraatini istedi.

"Yastık fırlatmaca oynuyorduk"

Olayın kaza sonucu yaşandığını savunan F.T, şu ifadeleri kullandı:

"O zaman 7 yaşlarında olan oğlum M.K.T. ve 3 yaşında olan oğlum ile üçümüz yastık fırlatmaca oynuyorduk. Bazı yumuşak peluş oyuncakları da birbirimize atıyorduk ancak oğlum M.K.T. terliğe yöneldi ve terlikleri bize atmaya başladı. Ben de 'Oğlum onu atmak olmaz bırak' dedim. Attığı terliği yan tarafa doğru atarken, oğlum da terliği kapmak için hamle yaptı. Benim attığım terlik hata ile üst dudağına geldi ve üst iki dişi de bunun sonucu darbe alarak çıktı. Bu iki dişi zaten üst süt dişleriydi. Zaten çıkacak ve kökünden yeni dişleri gelecekti."

7500 TL ceza verildi

  • Mahkemenin hakimi, sanığa 375 gün adli para cezası verilmesine hükmetti. Söz konusu cezanın maddi karşılığının 7 bin 500 lira olduğu öğrenildi.

Olaydan sonra boşanma sürecine girdiler

Eskişehir'de 20 Haziran 2018'de E.M.T. evine geldiğinde büyük oğlunun dişlerinin kırıldığını görünce şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine hakkında dava açılan anne F.T'nin attığı terliğin "silah" sayıldığı belirtilmişti. Boşanma sürecine giren çift, daha sonra ayrı evlerde yaşamaya başlamıştı.



#Anne
#Çocuk
#Dava
#Terlik
4 yıl önce