|

Esin öğretmeni eşi itmiş

Uçurumdan düşerek öldüğü öne sürülen Esin öğretmenin eşi Güven Güneş tarafından itildiği ODTÜ raporuyla kesinleşti. Duruşmada Güven Güneş, planlayarak adam öldürmek suçundan tutuklandı

Siirt
00:00 - 28/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:40 - 27/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Esin öğretmeni eşi itmiş
Esin öğretmeni eşi itmiş

Boşanma davası sürerken kazayla uçurumdan düşüp öldüğü iddia edilen öğretmen Esin Güneş (25) davasında, tutuksuz yargılanmakta olan eşi Güven Güneş hakkında tutuklama kararı çıktı. Güven Güneş'in arkadaşı Beşir Üzüm'e de adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmada tutuksuz yargılanan Güven Güneş ve Esin Güneş'in ailesi ile avukatlar hazır bulundu. Savcı ve Esin Güneş'in avukatlarının, sanıkların tutuklanmaları yönündeki taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, ODTÜ'nün raporları doğrultusunda Güven Güneş'in bilerek ve planlayarak adam öldürdüğü ve sanıkların kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

ARKADAŞINA YURTDIŞI YASAĞI GELDİ

Mahkeme, Beşir Üzüm'e de denetimli serbestlik ve yurt dışına çıkış yasağı getirerek duruşmayı erteledi. Esin Güneş'in annesi Fariye Işık, 'Adalet yerini buldu. Bundan sonra başka Esinlerin ölmemesi için kadın katillerine ağır cezalar verilmesini ve kızımın katiline de müebbet hapis cezası verilmesini istiyorum' dedi. Öğretmen Esin Güneş, 24 Ağustos 2010'da eşi Güven Güneş ve arkadaşı Beşir Üzüm ile gittiği Aydınlar ilçesinde, 'Kaletülüstat' olarak bilinen uçurumun dibinde ölü olarak bulunmuştu.

Esin öğretmen Siirt'in Aydınlar ilçesinde, 'Kaletülüstat' olarak bilinen uçurumun dibinde ölü bulunmuştu.

11 yıl önce