|

Esin öğretmenin dosyası sil baştan

Şiddet gördüğü eşine açtığı boşanma davası sürecinde kayalıklardan düşerek hayatıı kaybeden ve kayıtlara kaza olarak geçirilen öğretmen Esra Güneş'in dosyası yeniden açıldı. Güneş'in ailesi tarafından savcılığa yapılan başvuruda genç öğretmenin eşi tarafından kasten kayalılardan atıldığı iddia edildi

Aa
00:00 - 2/12/2011 Cuma
Güncelleme: 22:16 - 1/12/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Esin öğretmenin dosyası sil baştan
Esin öğretmenin dosyası sil baştan

Siirt'te, şiddet gördüğü eşine açtığı boşanma davası sürerken, kazayla düşüp öldüğü iddia edilen öğretmen 25 yaşındaki Esin Güneş'in kapatılan dosyası, ailesinin 'cinayet' itirazı üzerine yeniden açıldı. Aile kayıtlara intihar olarak geçen olayda, Esin öğretmen atlamadığını, tam aksine eşi tarafından itildiğini öne sürdü.

Siirt'te özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Güven Güneş ile 75'inci Yıl İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Esin Güneş, 2008 yılında evlenmişti. Ancak 2 yıl sonra başlayan aile içi şiddet nedeniyle Esin Güneş eşi hakkında boşanma davası açmış, Güven Güneş de bu duruma karşı çıkmıştı.

Öğretmen Esin Güneş, 24 Ağustos 2010 günü Aydınlar İlçesi'nde 'Kale' olarak bilinen uçurumun altında ölü olarak bulundu. Olayla ilgili olarak ifadesine başvurulan Güven Güneş, ilk ifadesinde olayın kazayla meydana geldiğini belirterek, 'taksici arkadaşım Beşir Üzüm'ün kullandığı araçla bölgeye gittik. Eşim hava alsın, gezelim istedik. Otururken bir anda ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü' dedi.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Olay sonrası 'Kaza' denilerek kapatılan dosya ailenin isteği üzerine yeniden açıldı. Genç öğretmenin ailesi, kızlarının kaza sonucu ölmediğini, damatları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Başvuru üzerine savcılık, dosyayı yeniden açarak soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda savcılık, Esin Güneş'in eşi ile taksici arkadaşı hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

Olayla ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada anne Fahriye Işık, kızının öldürüldüğünü ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. Işık Ailesi'nin avukatı Abdulhakim Gider, olay yerinde keşif yapılması, Esin Güneş'in tırnakları arasında bulunan et parçalarının DNA testine gönderilmesi ve tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması taleplerinde bulundu. Sanık avukatları ise DNA testi için yapılan talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanma taleplerini reddederken, olay yerinde keşif yapılması talebini değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.


İntihar mı cinayet mi?

Esin Güneş'in annesi Fahriye Işık, kızının istememelerine rağmen Güven Güneş ile evlendiğini ve bir ay sonra eşinden şiddet görmeye başladığını söyledi. Anne Işık, "Benim kızımı pikniğe götürdüğünü söylemiş. Gittikleri yer ailece piknik yapılacak yer değil. Kızım, damadım tarafından açık bir şekilde öldürüldü. Olay er geç ortaya çıkacaktır" dedi



12 yıl önce