|

Eski amirallere ağır müebbet

FETÖ’nün Donanma Komutanlığı’ndaki darbe girişimi davasında eski amiraller Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici’nin de aralarında bulunduğu 23 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanık da müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 02:00 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Nazmi Ekici - Hayrettin İmren
Nazmi Ekici - Hayrettin İmren

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 15'i firari 90 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve eski Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici ile kurmay albayların da aralarında bulunduğu 51 sanık hakkında, "anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

KÖSELE’Yİ DERDEST ETMİŞLERDİ

Eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Veysel Kösele ile Komodor Levent Kerim Uça'nın derdest edildiği TCG Yavuz Gemisi Komutanı eski Kurmay Yarbay Sezai Özgür Öztürk ve 15 personeli ile İstanbul Moda açıklarında top atışı yapılan TCG Kemalreis Gemisi Komutanı Yarbay Arif Çırtlık bu suçtan cezalandırılmaları istenen sanıklar arasında yer alıyor.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti de mütalaa verilen eski amiraller Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici'nin de aralarında bulunduğu 23 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da müebbet hapis cezası verdi. Heyet, ayrıca bazı sanıkların çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

#FETÖ
#Amiral
#Müebbet
6 yıl önce