|

Eski bakan bıçaklanarak öldürüldü

Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vuralhan, aralarındaki alacak verecek meselesini konuşmak için Sirkeci’de buluştuğu Yüksel Karababa tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Kafe çalışanları tarafından yakalanan katil Karababa, polisteki ilk ifadesinde eski bakanın kendisine olan borcunu inkâr ettiği için sinirlenip cinayeti işlediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:56 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vuralhan, alacak verecek meselesini konuşmak için Sirkeci’de buluştuğu Yüksel Karababa tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vuralhan, alacak verecek meselesini konuşmak için Sirkeci’de buluştuğu Yüksel Karababa tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vuralhan Fatih Sirkeci’de birlikte oturup çay içtiği Yüksel Karababa (45) isimli bir şahıs tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Cam imalatı ile uğraştığı öğrenilen Yüksel Karababa, öğle saatlerinde Sirkeci’de bulunan bir kafede randevulaştığı Vuralhan ile birlikte oturup çay içerken bir anda yanında bulunan bıçağı çekerek Vuralhan’ın üzerine atladı. Eski bakanı boğazından ve vücudunun değişik yerlerinden bıçaklayan Karababa kaçmaya çalışırken kafede bulunan çalışanlar ve vatandaşlar tarafından üzerine atlanarak yakalandı.

SİNİRLENİP ÖLDÜRDÜM

Daha sonra polisin çağrılmasıyla olay yerine gelen ekipler Karababa’yı gözaltına alırken Vuralhan hastaneye kaldırıldı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Vuralhan hayatını kaybederken, zanlı ilk ifadesinde olayın alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiğini ve Vuralhan’ın borcunu inkâr etmesi üzerine sinirlendiğini ve kendini kaybedip olayı gerçekleştirdiğini söyledi.


BAKAN 2007’DE TUTUKLANMIŞTI

Saldırıda hayatını kaybeden eski Bakan Vuralhan 2007 yılında dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Vuralhan, “karşılıksız çek” suçlamasıyla o dönem İnfaz Savcısı Mustafa Erdoğan'ın karşısına çıkarılmıştı. “35 bin YTL” yazılı çekin karşılıksız olması iddiasıyla ifade veren Vuralhan, Savcı Erdoğan'dan borcuna karşılık parayı bulabileceğini, bunun için arkadaşlarına telefon etmesi için izin istemişti. Daha sonra, yaptığı telefon görüşmelerinden sonuç alamayan Vuralhan, tutuklanarak Kartal Özel Tip Cezaevi'ne gönderilmişti.

#Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vuralhan
#Cinayet
6 yıl önce