|

Eski MOSSAD Başkanı: Netanyahu'nun amacı ateşkes değil

İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'ın eski başkanı Danny Yatom, İsrail Devlet Televizyonu Kan'da açıklamalarda bulundu. Gazze Kasabı Netanyahu'nun savaşı bitirmek istemediğini söyleyen Yatom, rehineleri kurtarmanın İsrail için Refah'tan daha önemli bir hedef olduğunu söyledi.

Semih Kara
16:43 - 6/05/2024 lundi
Yeni Şafak

Eski MOSSAD Başkanı Danny Yatom, İsrail Devlet Televizyonu Kan'a konuştu. Yatom, Netanyahu'nun halkı kandırdığını ve ateşkes istemediğini açıkladı.


Eski MOSSAD Başkanı Danny Yatom.

1996-1998 yılları arasında MOSSAD Başkanlığı yapan Yatom, katıldığı yayında “Netanyahu bizi yanıltmaya çalışıyor. Sanki Refah'ı ele geçirdiğimizde savaşı kazanacak, ele geçiremediğimizde kaybedeceğiz gibi bir tavır sergiliyor. Çok daha önemli bir hedefimiz var. O da rehineleri kurtarmak. Netanyahu'nun savaşı durdurmak gibi bir niyeti yok.” ifadelerini kullandı.


Danny Yatom, İsrail Devlet Televizyonu Kan'ın canlı yayınında.

Danny Yatom, 1996-1998 yılları arasında İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'ın başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakan Ehud Barak'ın Güvenlik Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu.

#Refah
#MOSSAD
#İsrail
#Gazze
#Netanyahu
il y a 13 jours