|

Eski SAT komandosu son yolculuğuna uğurlandı

Somali''de THY''ye ait araca düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski SAT Komandosu Saadettin Doğan''ın cenazesi, kılınan cenaze namazı ve askeri törenin ardından toprağa verildi. Cenazeye Doğan''ın denizci arkadaşlarının yanı sıra Somali Maliye Bakanı da katıldı.

İha
00:00 - 29/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:20 - 29/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Eski SAT komandosu son yolculuğuna uğurlandı
Eski SAT komandosu son yolculuğuna uğurlandı

Somali''deki saldırının ardından hayatını kaybeden eski SAT Komandosu Saadettin Doğan''ın cenaze namazı Selimiye Camii''nde öğle namazının ardından kılındı. Cenaze öncesi camiye Doğan''ın annesi Cennet, babası Raif Doğan, eşi Sabiha Doğan, oğlu Ulaş, denizci arkadaşları ve Somali Maliye Bakanı H.E. Abdulhani Mohamed Nor, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Camii''nin bahçesinde sinir krizi geçiren anne Cennet Doğan, ''Oğlumun Somali''de ne işi var. Oğlumun başına bu iş niye gelmiş. Devlet bu işe sahip çıksın. Devlet askeriyeye sahip çıksın. Devlet açıklasın bu olay neden olmuş, bu işin arkasında kim var'' diye sordu.

Somali Maliye Bakanı Abdulhani Mohamed Nor ise, başsağlığı dileyerek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Cenaze namazının ardından eski SAT Komandosu Saadettin Doğan için askeri tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı cenaze top arabasına taşındı. Cenazenin götürülüşü sırasında Doğan''ın eşi güçlükle ayakta durdu. Askeri törenin ardından cenaze aracına alınan Doğan''ın cenazesi Çengelköy mezarlığına götürülerek defnedildi.

10 yıl önce