|

Eskiden FETÖ'nün kripto merkeziydi şimdi eğitim yuvası oldu

FETÖ'ye ait kripto kurumlardan biri olan Anafartalar Kolejine ait bina, Türkiye'nin ilk bilim ve sanat merkezi olan Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezine ait oldu. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör, "Ülke genelinde toplam 119 bilim sanat merkezi ve 25 bin özel yetenekli öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.

Yeni Şafak
22:07 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 22:16 - 18/01/2018 Perşembe
AA
Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi
Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kripto kurumlarından biri olan Anafartalar Kolejine ait bina, Türkiye'nin ilk bilim ve sanat merkezi olan Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezinin yeni adresi oldu.

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör'ün de katıldığı törenle Yıldızevler Mahallesi'nde bulunan yeni binaya taşındı.

Törende konuşan Güngör, daha önce yokluklar içinde iyi işler yapan merkezin, artık altyapısı daha nitelikli bir binada daha iyi işler yapacağına inandıklarını söyledi.

"Türkiye'de
119 bilim sanat merkezi ve 25 bin özel yetenekli öğrenci var"

Bilim ve sanat merkezlerinin dinamik bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Güngör, "Özel yetenekli öğrencilerimizin bilim sanat merkezlerine ulaşımını ve fırsat eşitliğini sağlamaktayız. Ülke genelinde toplam 119 bilim sanat merkezi ve 25 bin özel yetenekli öğrencimiz bulunmaktadır. Bilim sanat merkezlerinde ayrıntılı programlardan çok öğrenci ve öğretmenlerimizin yaratıcılıkları ile kendini geliştiren bir programımız vardır. " dedi.

Güngör, merkezin kuruluşuna katkı veren hayırsever Emel Karakaya'ya teşekkür etti.

Hayırsever Emel Karakaya, Türkiye'nin ilk bilim ve sanat merkezi olan Yasemin Karakaya Bilim Sanat Merkezinin kurucusu olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getirdi.

"
Hayırlı, uğurlu olsun"

Karakaya, "Bu binanın tadilat ve altyapı olarak bütün iş ve işlemlerini eşim Ali Karakaya ile birlikte bizler üstlendik ve çocukların hizmetine sunduk. Hayırlı, uğurlu olsun. Umarız bizler gibi devleti için çalışan gönüllüler çoğalır ve çok daha güzel yerlere geliriz. Ben buna inanıyorum." diye konuştu.

Törene, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, öğrenciler, veliler ve Karakaya ailesi katıldı.

Törende açılış kurdelesini Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör ile Emel ve Ali Karakaya çifti kesti.


#Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi
6 yıl önce