|

Ethem Paşa Büyükanıt'tan para istemiş

Emekli Kurmay Albay Korucuoğlu, Ethem Erdağı'nın inşaat işleri için Org. Büyükanıt'tan para istediğini söyledi.

Aa
00:00 - 30/09/2006 Cumartesi
Güncelleme: 01:16 - 30/09/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Ethem Paşa Büyükanıt'tan para istemiş
Ethem Paşa Büyükanıt'tan para istemiş

8. Kolordu Komutanlığındaki inşaat ihalesinde usulsüzlük iddialarıyla ilgili davada tanıklık yapan eski Kolordu Kurmay Başkanı emekli Kurmay Albay Yılmaz Korucuoğlu, Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı'nın inşaat işleri için dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan kantin parası istediğini söyledi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesinde, Erdağı ve 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İhalesi yapılan 3 barakanın tek bina haline getirilmesi kararının Erdağı tarafından alındığını anlatan Korucuoğlu, kaynak ihtiyacının ise Kara Kuvvetleri Komutanlığından gelen 100 milyar, tugay komutanlıklarından gelen 35 milyar ve OHAL ödeneğinden alınan 200 milyar lirayla giderildiğini belirtti.

Duruşmada Korucuoğlu'nun, savcılığa verdiği ifadesi okundu. Erdağı'nın dönemin OHAL Valisi Gökhan Aydıner ile görüştüğünü ve OHAL ödeneğinden para aldığını, Orgeneral Büyükanıt'ı da aradığını ve kaynak için kantin parası istediğini anlatan Korucuoğlu, bu talebin olumsuz karşılandığını belirtti.

Daha sonra tanık olarak dinlenen işadamları Halil Özdemir ve Ender Venedik, 8. Kolordu Komutanlığında herhangi bir ihaleye girmediklerini söyledi.

İnşaat ihalesiyle ilgili inceleme yapmak üzere yeni bilirkişi heyeti belirleyen mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 31 Ekim tarihine erteledi.

18 yıl önce