|

Eurovision nikahı

Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan yerel seçimlerin finalinde nişan yüzüğü takan Slovenyalı Diana ve Simon çifti nikahlarını ise 13 Mayıs'ta yapılacak tekne gezisinde kıymayı planlıyor

Yeni Şafak
00:00 - 8/05/2004 Cumartesi
Güncelleme: 13:09 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Eurovision Şarkı Yarışması'nın ön hazırlıkları aralıksız sürüyor. Yarışmacılar 15 Mayıs final gecesine ard arda yaptıkları provalarla hazırlanıyor. Çok sayıda yabancı basının da ilgi gösterdiği yarışmanın en renkli gruplarından biri ise Slovenyalı Diana Lecnik ve Simon Gomilsek çifti. Provaların ardından bir basın açıklaması yapan Diana Lecnik, Simon Gomilsek'in kendisine nişan yüzüğünü, Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan yerel seçimlerin finalinde taktığını belirterek nikahlarını ise 13 Mayıs tarihinde yapılacak tekne gezisinde kıymayı planladıklarını söyledi. Eurovision'un Slovenya'da çok önemsendiğini belirten Diana ve Simon çifti, "Bu yarışma ülkemizde yılın en çok rating alan programı" dediler.

Şehir turuna çıktılar

Bu arada yarışmacıların bir kısmı dün şehir turu yaptı. Organizasyon kapsamında düzenlenen şehir gezileri çerçevesinde; Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Estonya, Hollanda, Danimarka, Sırbistan ve Arnavutluk'tan gelen ekipler; Miniatürk, Sultanahmet Camii ve Ayasofya'yı kapsayan bir şehir turuna çıktı. Yarışmacılar, ilk olarak Miniatürk'e gitti. Burada gezen gruplar, öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirip şarkılar söylediler. Daha sonra Sultanahmet Camii'ne gelen yarışmacılar, ayakkabılarını çıkararak camiyi gezdiler. Bu arada bazı bayan vokallerin başlarını örttüğü de görüldü. Gezi sırasında Danimarkalı solist Thomas Thordarson, gazeteciler yaptığı açıklamada, İstanbul'u çok beğendiğini dile getirdi. Yarışmacılar, gezilerini Ayasofya'da tamamladı. Bazı yarışmacıların burada dilek taşında dilek tuttuğu da görüldü.

Ayasofya'da ilahi okudu

Bu sırada Sırbistan ekibinden Milos Nikoliç, Ayasofya'nın içinde bir de ilahi okudu. Öte yandan, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki provalar sırasında talihsiz bir kaza yaşandı. Belarus'u temsil eden ekipte yer alan Andrei Polovichina, sahneden inerken düştü. Spor salonunda bulunan sağlık ekibi tarafından müdahale edilen Polovichina'nın başına dört dikiş atıldı.

  • SEVDA ALKAN / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce