|

Evlada acı veda

Ege Üniversitesi’ndeki kavgada bıçaklanarak öldürülen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun cenazesi İzmir’de toprağa verildi. Cenaze namazının kılındığı camiye kalabalıkla beraber yürüyen anne Özlem Çakıroğlu’nun, evladının fotoğrafına sımsıkı sarılması herkesi duygulandırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/02/2015 Sunday
Güncelleme: 19:00 - 21/02/2015 Saturday
Yeni Şafak

Ege Üniversitesi yerleşkesinde önceki gün karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Ülkü Ocakları Ege Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda cenaze aracına konuldu. Çakıroğlu’nun ailesi ve kalabalık, cenaze aracının ardından tekbirler eşliğinde Fatih Camii’ne kadar yürüdü. Yürüyüşte anne Özlem Çakıroğlu, oğlunun fotoğrafını bir an bile elinden bırakmadı.


EĞİTİME 3 GÜN ARA VERİLDİ

Törene, Çakıroğlu’nun ailesi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve vatandaşlar katıldı. Cenazede cinayet protesto edildi. İkindiyi takiben kılınan cenaze namazının ardından Çakıroğlu’nun cenazesi, Pınarbaşı Kabristanı’nda defnedildi. Bu arada, Fırat Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlananolayların ardından Ege Ünivesitesi’nde eğitime 3 gün ara verildi. Polis, olayla karışan 6 kişiyi  gözaltına aldı. Kavgada yaralanan Nurullah S’nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.


Davutoğlu taziyelerini iletti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Çakıroğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Görüşmede, üniversitelerde birçok öğrenci yetiştirmiş bir kişi olarak bu olaylardan ayrıca üzüntü duyduğunu bildiren Davutoğlu, olayın soruşturulması ve bir ihmal var ise tespiti için iki müfettişin görevlendirildiğini ifade etti. Ayrıca Başbakan Davutoğlu’nun benzer olayların yaşanmaması için ilgili birimlere gerekli önlemlerin alınması talimatı verdiği bildirildi.


SAĞDUYU ÇAĞRISI

Ülkücü genç Firat Yılmaz Çakıroğlu cinayetinin ardından siyasilerden sağduyu mesajları geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Milliyetçi ülkücü hareket, kanlı döngünün içine düşmeyecek. Kaybımız ne kadar ağır, hüznümüz ne kadar fazla, feryadımız ne kadar haklı olsa da sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmede kararlıyız. Bu düşüncelerle aziz dava arkadaşlarımı sakinliğe davet ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, hiçbir üniversitede sorun çıkmasını istemediklerini söyledi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, “Ülkede yaşanan kargaşadan rant sağlamak isteyenlerin bu tarz oyunları hep olacaktır ama başarılı olamayacaklardır. İnşallah o genç kardeşimizi öldürenler, katledenler veyahutta onların arkasında olayı kurgulayanlar her biri yakalanarak hukuka ve adalete teslim edilir ve layık olduğu cezaların en şiddetlisiyle cezalandırılır” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da “Bir kişi MHP’lidir diye kıymetsizdir diyemezsiniz" değerlendirmesinde bulundu. 
#Fırat Yılmaz Çakıroğlu
#mhp
#bahçeli
9 years ago