|

Evleri su bastı

Bartın’da etkili olan sağanak yağışın ardından Kirazlık Köprü Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bazı evler sular altında kaldı. Kırklareli’nde Ergene Nehri taştı, Edirne’de de Tunca Nehri’nin debisi yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:30 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bartın’da evleri sular altında kalan vatandaşlar, çatıdan çıkarak canlarını zor kurtardı.
Bartın’da evleri sular altında kalan vatandaşlar, çatıdan çıkarak canlarını zor kurtardı.

Bartın’da yükselen baraj suları korkuttu. Önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle Bartın-Karabük yolu üzerinde bulanan Kirazlık Köprü Barajı’nda su seviyesi yükseldi. Baraj çevresindeki bazı evlerin giriş katlarını su basarken, 3 evde yaşayanlar tahliye edildi. Apdipaşa beldesine bağlı Aşağıdere, Yukarıdere ve Gökmenoğlu mahallelerine ulaşımın sağlandığı yolun da su altında kalması sebebiyle mahallelere ulaşım sağlanamıyor.

KOMŞULAR UYANDIRDI

Evi su altında kalan Cemile Dönmez, sabaha karşı uyudukları sırada evlerine komşularının gelerek kendilerini uyandırdığını söyledi. Evin çevresinin su altında kaldığını görmeleri üzerine apar topar evdeki beyaz eşyaları ikinci kata çıkardıklarını ve eşiyle kendisinin de odunluk çatısından çıkabildiklerini ifade eden Dönmez, “Şu anda akrabalarımızın yanında kalıyoruz. Birçok eşyamız su altında kaldı. Suyun daha da yükselmesinden korkuyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Apdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez de sağanak baraj suyunun yükselmesine neden olduğunu belirterek, “Maalesef bazı evleri su bastı, beldemize bağlı 3 mahallemize ulaşımın sağlandığı yollar su altında kaldı. Yine bu mahallelerimize keson kuyularındaki pompaların su altında kalması sebebiyle su verilemiyor ve elektrik de yok. İlgili kurumlarla irtibat halindeyiz ve mağduriyetin giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

ERGENE NEHRİ TAŞTI

Bu arada, Kırklareli’ndeki Ergene Nehri’nin debisi, bölgedeki sağanak ve Yıldız Dağları’ndaki kar erimeleri sonucu yükselişini sürdürüyor. Debisi yükselen Ergene Nehri, Pehlivanköy, Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinde bazı noktalarda yatağından çıktı. Pehlivanköy ilçesinde panayır alanındaki binalar suya gömülürken, iki köy yolu da ulaşıma kapandı.

Tunca Nehri’nin debisi de bölgede etkili olan yağışlar ve kar erimesi sebebiyle yükseldi. DSİ verilerine göre, Değirmenyeni istasyonunda yağışların ardından debi 140 metreküp/saniye seviyesine çıktı.

#Yaşar Dönmez
#Bartın
6 yıl önce
default-profile-img