|

Evrensel bir çıkış

Slovenya, AB ile İKÖ'nün diyaloğu geliştirecek mekanizmalar kurmalarını istedi.

Yeni Şafak
01:00 - 13/02/2002 Çarşamba
Güncelleme: 18:07 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Slovenya Dışişleri Bakanı Dimitrij Rupel, birçok değişik grubu bir arada yaşatacak bir mekanizmanın kurulması gerektiğini belirterek, "Avrupa Birliği (AB) ve İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) yapması gereken şey bu mekanizmaları geliştirmeleridir" dedi.

İtalya Kültür Bakanı

İtalya Kültür Bakanı Giuliano Urbani de, 11 Eylül'de ABD'de yapılan katliamın yeni binyılda karanlık ve şüphelerin baskın çıkmasına yol açtığını kaydetti.

İstanbul'da bulunmalarının nedeninin bu tehdide karşı biraraya gelmek olduğunu vurgulayan Urbani, "Evrensel bir harekete ihtiyacımız var. Ümit ediyorum ki, bu fırsatı değerlendirir ve terörizme karşı mücadelede ne kadar kararlı olduğumuzu gösterebiliriz" diye konuştu.

İngiltere adına konuşma

İngiltere adına oturumda konuşan Dışişleri Bakanlığı heyetinden Barones Symons of Verham Dean da, terörizmin herkesin hayatını tehdit ettiğini belirtti. Diyalogun basit bir olgu olmadığını ifade eden Symons, Batı dünyası ile İslam dünyası arasında iletişim kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tarihi saptırmak tehlikelidir
Tarihçi Bernard Lewis de, bazen yaşananları unutanların nörotik toplumlara dönüştüğünü belirterek, "Tarihi saptırmak tehlikelidir. Tıpkı 11 Eylül'de olduğu gibi. Burada bir yerde ihmal, diğer tarafta abartı ortaya çıkmaktadır" dedi. Kahire Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Hassan Hanefi ise, tarihlerin medeniyetlerin diyaloğu üzerine yazıldığını anlattı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce