|

ExtremPark’ta heyecan başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılan ve katılımcılara adrenalin dolu aktiviteleri yapabilme imkanı tanıyan Bursa ExtremPark ziyaretlere açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ExtremPark, macera severlerin vazgeçilmezi olacak” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:03 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Bursa ExtremPark ziyaretlere açıldı.
Bursa ExtremPark ziyaretlere açıldı.

Türkiye’nin en büyük macera ve etkinlik parkı olma özelliğini taşıyan Bursa ExtremPark, düzenlenen törenle hizmete girdi. Ağaçların arasında, doğa ile iç içe kurulan, büyük küçük herkese hitap edecek şekilde planlanan park, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tarafından hizmete alındı. ExtremPark’ın açılışı için düzenlenen törene; Başkan Aktaş ile Milletvekili Çavuşoğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti Nilüfer, Yıldırım, Orhaneli ilçe başkanları ile davetliler katıldı.


HEDEF: DAHA YAŞANABİLİR BURSA

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ExtremPark’ın açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’ya artı değer katacak bir yatırımın açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin daha yaşanabilir olması yönünde tüm güçlerini ortaya koyduklarını belirten Başkan Aktaş, Acil Eylem Planı oluşturarak bir yandan ihtiyaçlara cevap verdiklerini diğer yandan yeni projeler uygulayarak Bursa’yı alt ve üst yapı, hizmet anlamında rahatlatmaya çalıştıklarını söyledi.

MARMARA’NIN EN İYİSİ

ExtremPark’ın benzersiz bir macera deneyimi yaşatmak için büyük küçük herkese hitap eden bir konsept ile inşa edildiğini belirten Başkan Aktaş, “Burası, Marmara Bölgesi’nin en büyük macera ve etkinlik alanı olma özelliğini taşıyor. 2 bin metrekare alan üzerine kurulu Macera Alanı’nda 15 metre yükseklikten atlayış yapılabiliyor. Park bünyesinde; 1 kilometre uzunluğa sahip Türkiye’nin en uzun dağ kızağı, tırmanma duvarı, serbest atlayış, dev salıncak, dev trambolin, salto trambolin, bungee trambolin ve suni kayak merkezi yer alıyor. Vatandaşlarımız burada alpin croster, zipline ve tubling gibi platformlarla adrenalin dolu saatler geçirecek” şeklinde konuştu.


‘BURSA’MIZ BİR MARKA’

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise hizmete alınan Bursa ExtremPark’ın hayırlı olmasını diledi. Çavuşoğlu, “Bursa’mız çok güzel bir yer. Bir tarafta ecdadın ayak izleri diğer tarafta yenilikler. Bu açıdan bir markayız. Hem Büyükşehir belediye başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımız, Bursa’yı güzelleştirmek ve bu tür açılışlarla markayı daha kavi hale getirmek için çaba sarf ediyorlar” dedi.

Euras ExtremPark Genel Müdürü Fikret Bilir de Türkiye’nin alanında en büyüğü olan ExtremPark’ı şehre kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

#Bursa
#ExtremPark
6 yıl önce