|

Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist havan rampası ve mühimmatıyla yakalandı

Terör örgütü PKK'nın eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine harekete geçen Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, havan rampası ile havan mühimmatları ele geçirdi. Yabancı uyruklu bir örgüt üyesi de gözaltına alındı.

10:05 - 15/12/2020 Salı
Güncelleme: 10:19 - 15/12/2020 Salı
4 adet 60 mm’lik havan mühimmatı ele geçirildi.
4 adet 60 mm’lik havan mühimmatı ele geçirildi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifresine yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalarda, ülkeye yasa dışı yollardan giren ve örgüt içerisinde faaliyet gösteren bir şüphelinin metropol şehirlerde saldırı yapmak üzere olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat sağladığı bilgisi alındı.


Bunun üzerine Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kent merkezindeki bir eve saat 02.00 sıralarında operasyon düzenledi.

Operasyonda Suriye uyruklu terörist gözaltına alındı. Ülkeye yasa dışı yollardan girdiği belirlenen teröristin kaldığı evde yapılan aramada, 1 havan rampası ve dürbünü, 4 adet 60 mm’lik havan mühimmatı ele geçirildi.

#Mardin
#Havan
#Mühimmat
#Rampa
#PKK
#Terörist
3 yıl önce