|

Eylemler örgütlerin işi

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, başta Ankara Üniversitesi'nde Burhan Kuzu ve Suheyl Batum'a yapılan olmak üzere son günlerde moda haline gelen üniversitelerdeki yumurtalı saldırılara tepki gösterdi.

00:00 - 9/12/2010 Perşembe
Güncelleme: 01:20 - 9/12/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Eylemler örgütlerin işi
Eylemler örgütlerin işi

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, başta Ankara Üniversitesi'nde Burhan Kuzu ve Suheyl Batum'a yapılan olmak üzere son günlerde moda haline gelen üniversitelerdeki yumurtalı saldırılara tepki gösterdi. "Kavga edeceksek fikirlerle çarpışalım. Yoksa yumurtalar başka şeyler çarpışmasın." diyen Babacan, fikirleri fiziki şiddete dönüştürenleri üniversitelilerin saf duruşundan ayırt etmek gerektiğini belirtti. Babacan, "Bunu fiziki eyleme çevirmek başka ideolojilere hizmet ediyor. Bunların arkasında kasıt var örgütler var. Bunun raporları var." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ise yumurtalı protesto ile ilgili, "Görüntüleri izlerken 'Geleceğin valileri, kaymakamları, idarecileri, diplomatları bunlar mı olacak' diye hayıflandım. Yu murta atan gençlerimize o yumurtaları kahvaltıda yemelerini, derslerine iyi çalışmalarını, bir an önce hayata atılarak Türkiye'ye en yararlı hizmetleri yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi. Sanayi Bakanı Nihat Ergün fiili saldırıların hak ve özgürlük anlamına gelemeyeceğine dikkat çekerek, "Hakarete sövmeye karalamaya dönüşmemesi ifade hürriyetinde yumurta taş atarak ortaya koymak demokratik hak olmaz. Yumurta birinin gözünü kör ederse demokratik hak olamaz.” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yumurtalı eylemin şık da, doğru da olmadığını söyledi. Ergin, "Herkes tepkisini demokratik yöntemlerle medeni zeminde ifade edebilmeli. Başkasının kendini ifade etme, düşüncesini açıklama hakkını engellememeli" şeklinde konuştu.

13 yıl önce