|

Fakire ucuz elektrik

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Türkiye'de 2-2.5 milyon dar gelirli meskene 'indirimli elektrik' verilmesine yönelik proje hazırlıyor. ELDER Genel Sekreteri, "Dar gelirli vatandaşlara yönelik benzer uygulama pek çok ülkede var. Türkiye'de de uygulanabilir" diyor.

.
00:00 - 10/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:48 - 9/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
Fakire ucuz elektrik
Fakire ucuz elektrik

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, dar gelirli tüketicinin elektrik faturasında indirim yapılması ve bu tutarın devlet tarafından karşılanması için çalışma yaptıklarını anlattı. Tüketicinin Desteklenmesi Çalışma Grubu olarak proje detaylarını kısa sürede bir kitapçıkta toplayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını bilgilendireceklerini, daha sonra sübvansiyonu sağlaması öngörülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na öneri olarak sunacaklarını bildiren Yüksel, çıkış noktalarının Elektrik Piyasası Kanunu'nun 'tarifeler ve tüketicilerin desteklenmesi' başlıklı bölümü olduğunu belirtti.

Adı 'sıcak ev'

Dar gelirli vatandaşlara yönelik benzer uygulamanın modern bir çok ülkede bulunduğunu, İngiltere'de mağdur tüketicilere 'Sıcak Ev' adlı kampanya ile indirim yapıldığını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti: 'ELDER olarak Türkiye'de bu uygulamaya yönelik ön araştırmalarımıza göre, 10 milyon yeşil kart kullanıcısı var. Yapılacak indirimin maliyeti yıllık 1-1,5 milyar lira civarında.'


10 yıl önce