|

Fethi Sekin anılıyor

İzmir Adliyesine terör örgütü PKK'lılarca iki yıl önce düzenlenen saldırıda, canı pahasına teröristlerin tuzağını bozan şehit trafik polisi Fethi Sekin'in kahramanlığı herkesin gönlünü fethetti. Şehit polis, teröristlerle mermisi bitene kadar çatışmış, onların adliyeye girmelerini engelleyip büyük bir saldırıyı önlemişti.

Yeni Şafak
11:52 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 12:09 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Kahraman polis Fethi Sekin, 2 yıl önce şehit olmuştu.
Kahraman polis Fethi Sekin, 2 yıl önce şehit olmuştu.

Terör örgütü PKK mensupları, 2 yıl önce İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıda teröristlerin hain planını bozan kahraman polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitene kadar çatışarak adliyeye girmelerini engellemişti.

  • Düzenlenen hain saldırıda polis memuru Fethi Sekin ile katip Musa Can şehit olmuş, saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristten 2'si olay yerindeki çatışmada öldürülmüş, bir terörist de kaçmıştı.

Teröristlerden 2 kalaşnikof tüfek, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı ile el bombaları çıkmıştı.

Büyük bir kahramanlık örneği sergiledi

Adliye girişindeki trafik noktasında görevli olan polis memuru Sekin, saldırı sırasında teröristlerin arkasına saklandığı aracın yakınına kadar gitmiş, bu sırada uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlerden birini yakın mesafeden vurmuştu.

Teröristlerle mermisi bitine kadar çatışan Sekin, ikinci teröristin açtığı ateş sonucu vurularak şehit oluştu. O terörist ise daha sonra olay yerine gelen diğer polisler tarafından öldürülmüştü.

Adı yurdun dört bir yanında farklı yerlerde yaşatılıyor

Şehit polis Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can, başta İzmir ve birçok ilde düzenlenen törenlerle anıldı.

Şehit polisin adı, yurdun dört bir yanında farklı yerlerde cadde, sokak, okul, hastane, park, kütüphane gibi farklı yerlere verilip "Fethi Sekin" yazılı tabelalar asarak yaşatılıyor.



Fethi Sekin kimdir?

Şehit polis Fethi Sekin, 1973 yılında Elazığ'ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi.

Eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 1995 yılında mezun olan Sekin'in ilk görev yeri Kilis oldu.

Daha sonra Bingöl'e atanan Sekin, 1999-2002 yıllarında bu kentte görev yaptı.

Bingöl'den sonra İzmir'e tayin olan Sekin, yaklaşık 9 yıl adliye önünde görev aldı.

Evli ve 3 çocuk babası Sekin, memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

#Fethi Sekin
#İzmir
#Musa Can
5 yıl önce