|

FETÖ bizi vitrin yaptı!

FETÖ’nün maceracısı Murat Yeni, savcılık ifadesinde örgütün etkinliklerinde kendilerini vitrin olarak kullandığını anlattı.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 02:29 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Murat Yeni
Murat Yeni

Erzincan’da FETÖ/PDY’nin medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 Kasım’da İstanbul’un Esenyurt’ta yakalanan Murat Yeni’nin “terör örgütü üyesi olmak” suçundan şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Savcılık ifadesinde, örgütün medya yapılanması ve örgüt üyelerinin bu yapılanma içerisinde tasnif edilmelerine ilişkin bilgiler aktaran Yeni, şunları ifade etti: “Ben, hatırladığım kadarıyla iki ya da üç kez kanalda cemaat sohbet toplantısına katıldım. Katılmış olduğum sohbet toplantılarına benim dışımda yemek programı sunucu Oktay Usta, Sır Kapısı programını sunan Reha Yeprem, tarihçi Talha Uğurluer, sanatçı Gökmen Ürü, programcı Asım Yıldırım ve radyocu Asım Bozkuş gibi şahıslar katılırdı. Sohbet grubumuz benim gibi medya önünde olan ve sunuculuk yapanlardan oluşuyordu.”

ÖRGÜTE MÜZAHİR DEĞİLMİŞ!

Murat Yeni, hazırlamış olduğu “Maceracı” isimli programdan dolayı ülke genelinde tanınan ve sevilen bir simaya sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Düzenlenen etkinliklerde şahsımın seçilmiş olmasını vitrin pozisyonuma bağlıyorum. Katıldığım söz konusu etkinlikleri düzenleyen kesimin daha çok FETÖ’ye müzahir işletme ve kuruluşlar olması yine bu örgüte müzahir televizyon kanalında program yapıyor olmama bağlıyorum. Örgüt söz konusu etkinlikleri düzenlemekle mensup olanlar ile halkı kaynaştırmada bizi de vitrin pozisyonunda kullanıyordu. Etkinliklerden beklediği fayda da bundan ibaret.”

#FETÖ
#Medya
#Maceracı
#Murat Yeni
5 yıl önce