|

FETÖ tuzağını hakim önledi

Eski savcı Avcı’nın tutukluluğuna itiraz yeniden reddedildi. Kararda, Avcı’nın yargılamayı akamete uğratmak istediği, redd-i hakim talebi kabul edilirse kendisini yargılayacak hakim bulunamayacağı vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 2/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

20 Eylül'de Terör örgütü yöneticiliği, darbe ve casusluk suçları kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan eski savcı Gültekin Avcı'nın tutukluğuna itiraz ve redd-i hakim talebi yeniden reddedildi. Gültekin Avcı'nın avukatı geçtiğimiz günlerde,


İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama ve Hakim Durmuş Karaçalı'nın müvekkilleri ile davalık olduğu gerekçesiyle yaptıkları redd-i hakim kararının kabul edilmemesine itiraz etti.



ÖRGÜT, DURUMU KÖTÜYE KULLANMAK İSTİYOR


İtirazı değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Avcı'nın tutukluğuna yapılan itiraz ve redd-i hakim talebini yeniden reddetti. Redd-i hakim talebine ilişkin soyut iddialar ortaya atıldığı belirtilen kararda, Avcı'nın yargılamayı akamete uğratmak istediği, redd-i hakim talebi kabul edilirse kendisini yargılayacak hiçbir hakim bulunamayacağı, durumun daha önceki FETÖ soruşturmalarındaki gibi kötüye kullanılmaya çalışıldığı kaydedildi.



MEVZUATTA YERİ YOK


Hakim Durmuş Karaçalı tarafından verilen kararda, hakimin reddini gerektirir bir durum olmadığı, mevzu bahis edilen davada hakim Karaçalı'nın şikayetinin bulunmadığı, ayrıca soruşturma aşamasında hakimin reddi müessesi olmadığı, böyle bir düzenlemenin mevzuatta bulunmadığı kaydedildi.



'Dava açar pasifize ederler'


Kararda şöyle denildi: İnceleme neticesinde, yapılan redd-i hakim talebinin CMK 26,27 ve devam maddelerdeki şartları taşımaması, tarafsızlığı gölgeye düşürecek herhangi bir gerekçenin bulunmaması, taraflarca kendisine dava açılan hakimin reddinin kabulü halinde müessesenin keyfi uygulamalara maruz kalabileceği, her hakimin açılacak bir dava ile davadan el çekmesinin yolunun açılacağı, böylesi bir yolun kabulünün mümkün olamayacağı, daha önce olduğu gibi (tüm hakimlere dava açılarak veya açılmasını sağlayarak) FETÖ örgüt soruşturmalarında kötüye kullanıldığı dikkate alınarak reddi hakim talebinin reddine karar verilmiştir.”




#fetö
#Gültekin Avcı
#paralel yapı
9 yıl önce