|

FETÖ yalanıyla dolandırıcılık iddiasına iki tutuklama

Karaman'da telefonda kendilerini savcı olarak tanıtıp, ‘kimlik ve hesap bilgilerin FETÖ’nün eline geçti’ yalanıyla esnaf V.B.'nin altın ve parasını dolandıran iki şüpheli, Konya'da yakalanıp tutuklandı.

10:18 - 5/09/2022 Pazartesi
Güncelleme: 10:21 - 5/09/2022 Pazartesi
DHA
FETÖ yalanıyla dolandırıcılık yaptılar.
FETÖ yalanıyla dolandırıcılık yaptılar.

Esnaflık yapan V.B.'yi, 26 Ağustos'ta telefonla arayan kişi, kendisini savcı olarak tanıttı. V.B.'ye kimlik ve hesap bilgilerinin FETÖ'nün eline geçtiğini söyleyen kişi, inceleme için ondan elindeki altın ve paraları istedi.

Panikleyen V.B., telefondan aldığı talimatla elindeki dört altın bileziği, 64 gram altını ve 400 euro parayı siyah bir poşete koyup, Fevzi Paşa Caddesi'ndeki üst geçidin altında bulunan çöpün yanına bıraktı.

Bir süre sonra kandırıldığını anlayan V.B. polise giderek şikayetçi oldu. Kent içindeki tüm mobese kameralarını tek tek inceleyen polis, iki şüphelinin 34 UG 5649 plakalı otomobil ile gelip, siyah poşeti çöpün yanından aldığını belirledi. Ekipler, aracın Şanlıurfa'dan Aydın'a gittiğini, bir süre sonra yeniden dönüşe geçtiğini tespit etti.

Konya'nın Ereğli ilçesinde şüpheli aracı durduran ekipler, şüpheliler Mehmet Ali Şifa ile sürücü İsmail Aslan'ı gözaltına aldı. Karaman'a getirilen iki şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

#FETÖ
#Dolandırıcılık
#Tutuklama
2 yıl önce