|

FETÖ’den atıldı doçentlik aldı

15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı askerlere yardım etmekten tutuklanan ve KHK ile görevinden ihraç edilen Doktor Yusuf Emrah Eyi’ye YÖK tarafından doçentlik verildi. Eyi, halen özel bir hastanede görev yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 10:41 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ümit Kaldırım - Yusuf Emrah Eyi - Ali Osman Yıldırım
Ümit Kaldırım - Yusuf Emrah Eyi - Ali Osman Yıldırım

14 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda nöbet tutan doktor Yusuf Emrah Eyi, darbe gecesi kendi inisiyatifiyle nöbetini uzattı. Resmi çizelgeye göre kendisinden sonra nöbet tutması gereken Uzm. Tbp. Yzb. Çağrı Neyişçi’yi arayarak, tören provası olduğunu beyan eden Eyi, darbe girişiminden hemen sonra tutuklandı. Şu an tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ancak dava süreci devam eden Eyi’nin doçentlik belgesi aldığı ortaya çıktı.

YÖK BU SKANDALA NASIL MÜSAADE ETTİ

FETÖ’cü doktor Eyi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen sınavla 6 Ekim 2017 tarihinde doçentlik unvanı alırken, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) bu duruma nasıl müsaade ettiği bilinmiyor. Normal şartlarda YÖK, hakkında adli bir işlem olan kişilerin unvan alma sürecini otomatik olarak donduruyor ve temiz kağıdı gelene kadar hiçbir işlem yapılmasına izin vermiyor. Söz konusu skandalın nasıl meydana geldiği ise merak konusu.

NÖBETÇİ DOKTORU ARAYIP GELMESİNİ ENGELLEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen GATA iddianamesinde adı geçen Yusuf Emrah Eyi’nin darbe girişimi sırasında darbeci askerlere ait Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ile GATA’nın 2 nolu nizamiyeden zorla içeri girdiği ve acil servise yaralı bıraktığı belirlendi. 15 Temmuz’da nöbetçi olması gereken Uzm. Tbp. Yzb. Çağrı Neyişçi’nin iddianamedeki beyanına göre Eyi, Neyişçi’yi arayarak, tören provası olduğunu bu nedenle nöbete gelmesine gerek olmadığını söyledi. Neyişçi bu telefon konuşması üzerine nöbete gitmesine gerek olmadığı düşüncesiyle muhafız alayına gitmedi.

ZORLA GATA’YA GİRDİ!

Hakkında kamu davası açılan Eyi, İstihbarat Albay Ömer Serdar Yüksel tarafından etkisiz hale getirilirken, silahları alınmış ve kolluk güçlerine teslim edildi. Öte yandan Ömer Halisdemir’in vurarak etkisiz hale getirdiği Semih Terzi’nin de Eyi’nin bulunduğu hastaneye getirildiği, burada tedavi edilirken öldüğü öne sürüldü.

ÖZELDE DOÇENT
UNVANIYLA ÇALIŞACAK

675 sayılı KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen Eyi’nin Ankara Pursaklar’da bulunan Dr. Bayram Öztürk Hastanesi’nde çalışmaya başladığı öğrenildi. Devleti yıkma girişiminde bulunan Eyi’nin özel hastanede çalışarak SGK’dan gelir elde etmesi de büyük tepki çekiyor. Eyi yargılaması sürerken elde ettiği ‘doçent’ unvanı sayesinde, özel hastanede hasta bakarak, para kazanmaya devam edecek. Darbeci doktorların, özel hastanelerde çalışarak SGK’dan haksız kazanç elde etmesinin ise bir türlü önüne geçilemiyor. Darbe girişiminden iki ay sonra yürürlüğe konan KHK ile doktorların özel hastanede çalışmasının önü açılırken, bu kişilerin SGK kapsamından çıkarılması isteniyor.

  • FETÖ tebriği
  • Yeni Şafak’ın ulaştığı skandal gelişme fotoğraflarla da belgelendi. FETÖ’cü Yusuf Emrah Eyi’yi, yine örgüt ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle GATA’dan ihraç edilen doktorlar Ümit Kaldırım ve Ali Osman Yıldırım, tebrik ziyaretine gitti. Ali Osman Yıldırım’ın 15 Temmuz’dan sonra yapılan aramalarda Kalaşnikof yakalattığı, babasının üzerine kayıtlı cep telefonundan ise FETÖ elebaşısı Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu ile görüşme kayıtları tespit edilmişti.

SGK anlaşma yapmasın

Yusuf Emrah Eyi’nin bulunduğu Ankara Pursaklar’daki Dr. Bayram Öztürk Hastanesi’nde 4 FETÖ’cü doktor çalışırken, yine Ankara’daki Keçiören Hastanesi’nde 5 FETÖ’cü doktor bulunuyor. Anatolia Hastanesi’nde ise 4 FETÖcü doktor çalışırken, bu doktorların ortak özelliği ise örgütle irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile kamudan ihraç edilmiş olmaları. Söz konusu doktorlarla SGK anlaşmalarının engellenmesi, böylece FETÖ’ye para akışı ve himmet ağı kurmalarının engellenmesi isteniyor.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Ümit Kaldırım
#Yusuf Emrah Eyi
#Ali Osman Yıldırım
7 yıl önce