|

FETÖ'nün bin 669 yurt ve okuluna kilit

Milli Eğitim Bakanlığı anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında FETÖ’ye ait okulları kapatıyor. Bu kapsamda 936’sı özel okul, 449’u öğrenci yurdu, 284’ü özel kurum olan toplam bin 669 özel öğretim kurumunun kapısına kilit vurulacak. Buralarda okuyan öğrencilerin kayıtları ise hızla başka okullara alınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:52 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz akşamı ordu içerisinde yuvalanmış FETÖ mensubu bir grup askerin kalkıştığı darbe girişiminin ardından devletin tüm kurumlarında başlayan temizlik devam ediyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde yuvalanan yönetici ve öğretmenler açığa alınırken FETÖ'ye yakın eğitim kurumları, okullar ve yurtlara yönelik çalışmalar da sürüyor. Bakanlık anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında FETÖ'ye ait olduğu belirlenen 936'sı özel okul, 449'u öğrenci yurdu, 284'ü diğer özel kurum olmak üzere toplam bin 669 özel öğretim kurumunun kapatılmasına dair işlemleri başlattı. Şimdiye kadar 800'e yakın özel okulun kapatılmasına yönelik yazılı talimatını da illere gönderdi.



VALİLİKLER KAPATSIN


MEB Özel Öğretim Kurumları, bütün il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği talimatında, FETÖ ile ilişkili tüm özel öğrenci yurtları, öğrenci etüt merkezleri, özel okullar ve özel kursların Bakanlığa ve Cumhuriyet Savcılıklarına ivedi olarak bildirilmesini ve okullar dışındaki bu kurumların tümünün valiliklerce kapatılmasını istedi. Bakanlık ayrıca FETÖ'ye ait olan ve kapatılan bu kurumlarda öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlerin nakil işlemlerinde vatandaşlara gerekli kolaylığın sağlanması için de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat gönderdi. Başlatılan çalışmalar kapsamında sadece dün, Ankara Beypazarı'nda 2 özel okulun ve 1 yurdun, Çubuk'ta 3 özel okulun, Yozgat'ta 7 yurdun, Muğla Fethiye'de bir yurdun, Afyon'da 39 yurt ve okulun, Sakarya'da ise 3 yurdun kapılarına mühür vuruldu.



ÇALIŞMA İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ


FETÖ'ye ait bu kurumların bir kısmına darbe girişimi öncesinde kayyum ataması yapılmıştı. Kayyum atanan okullarla ilgili kapatma işlemleri ayrıca yürütülecek ancak henüz kayyum ataması yapılmayan tüm okulların kapatılması ile ilgili işlemler kısa sürede tamamlanacak. Kayyuma devredilmiş kurumlar dahil, FETÖ ile ilişkili okul ve kurumlarda çalışan 27 bin 157 eğitim personeli ve diğer personelin çalışma izinleri de Bakanlıkça iptal edildi. Bu personelin Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarında tekrar görev almasına izin verilmeyecek.



BİNLERCE ÖĞRENCİ OKULDAN AYRILIYOR


Bu kurumlarda öğrenim gören öğrenciler de hızlı bir şekilde okullardan ayrılmaya başladı. Bu okullardan özel okula nakil olacak öğrencilerin işlemleri günlük gerçekleştirilebiliyor. Resmi okullara nakil olacak ilköğretim öğrencileri de işlemlerini günlük yapabiliyor. Resmi ortaöğretim okullarına nakil olacak öğrencilerin ise kontenjana bakılmaksızın ortaöğretim taban puanına göre günlük nakilleri yapılacak.



Kamuflaj çıktı!


Denizli'nin Kale ilçesinde polis, FETÖ'ye ait bir öğrenci yurdunun kazan dairesinde Fethullah Gülen'in kitaplarının yakıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda Cevherpaşa Erkek Öğrenci Yurdu'nda yapılan aramada 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet laptop, 4 adet flash disk, 1 adet cep telefona el konuldu. Kalorifer kazanında yakıldığı tespit edilen kağıt ile kitap parçalarına rastlanırken, 1 adet yanık cep telefonu, 1 adet yanmış flash disk, Fethullah Gülen'in yazdığı 3 kitap bulundu. Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdu'nda yapılan aramada ise 6 bilgisayar kasasına, 1 adet ses kayıt cihazına, 1 adet cep telefonuna el konuldu. Aramalarda askeri kamuflaj bulunması ise dikkat çekti.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#FETÖ
8 yıl önce